Social Media: Μια σχέση αγάπης-μίσους

Πόσο εξαρτημένος/η είσαι;

Πολλοί λένε ότι έχω μια σχέση αγάπης/ μίσους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οτι είναι δύσκολο για μένα να το παραδεχτώ, επειδή ως ειδικός μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, αισθάνομαι ότι θα πρέπει να έχω εμμονή με όλα τα πράγματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω! Βλέπω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πλήττουν την ψυχική υγεία πολλών και έχω βιώσει το φαινόμενο αυτό από πρώτο χέρι. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

• Θα κάνουν ότι οι αράχνες. Θα σας εγκλωβίσουν στον ιστό τους και θα σας κατασπαράξουν .
• Θα σας πλημμυρίσουν  με αρνητικά συναισθήματα που θα προέλθουν από συγκρίσεις ή από ζήλια για πράγματα που τις περισσότερες φορές δεν είναι αληθινά. Οπότε όχι, εγώ δεν έχω εμμονή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το αντίθετο μάλιστα! Πιστεύω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό. Εάν διατηρείτε μια υγιή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε έχετε στα χέρια σας ένα απίστευτο εργαλείο για να διαδώσετε το μήνυμά σας και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Λοιπόν, πώς διατηρείται μια υγιής σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
• Περιορίστε το χρόνο που ξοδεύετε στη χρήση τους. Προτείνω όχι περισσότερο από 30 λεπτά την ημέρα. Εκτός αν είστε επαγγελματίες. Επιχειρηματίες ή Social Media Managers.
• Περιορίστε τις πλατφόρμες στις οποίες συμμετέχετε σε όχι περισσότερες από τρεις.
• Μην ακολουθείτε λογαριασμούς που μοιράζονται επιβλαβές και αρνητικό περιεχόμενο. Φροντίστε στη ροή σας να εμφανίζεται περιεχόμενο που σας εμπνέει και σας ευχαριστεί.
Αυτά για σήμερα! Θα επανέλθω σύντομα
Maria Zappa-Kasapidi
Social Media Manager