Tο # 1 πράγμα που εμποδίζει την επιτυχία σας

Tο # 1 πράγμα που εμποδίζει την επιτυχία σας

Έλλειψη στόχων

Φανταστείτε ότι θέλετε να μεγαλώσετε ένα δέντρο.
Πρώτον, φυτεύετε τον σπόρο. Στη συνέχεια, ξοδεύετε χρόνο φροντίζοντας τον σπόρο, δίνοντάς του αυτό που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.
Κάθε μέρα που φροντίζετε τον σπόρο, μεγαλώνει, λίγο κάθε φορά. Έτσι, μπορεί να μην βλέπετε την ανάπτυξη εκείνη τη στιγμή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα είστε σε θέση να κοιτάξετε πίσω στο σημείο από όπου ξεκινήσατε και να δείτε την πρόοδο. Και μετά από καιρό, αυτός ο σπόρος γίνεται το καταπληκτικό δέντρο που ήταν πάντα γραφτό να είναι.


Τι θα συμβεί αν φυτέψετε έναν σπόρο και στη συνέχεια τον αφήσετε; Πεθαίνει. Απλά.
Ίσως βρήκατε έναν άλλο σπόρο που ήταν πιο συναρπαστικός και πρόσφερε την υπόσχεση μεγαλύτερων φύλλων.
Ίσως βαρεθήκατε να κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα για να φροντίσετε αυτόν τον σπόρο.
Ίσως ανυπομονείτε γιατί δεν μεγάλωνε τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.

Οι ιδέες σας. Οι αποφάσεις σας. Τα σχέδιά σας. Όλοι αυτοί είναι σπόροι στην επιχείρησή σας και είναι το απαραίτητο σημείο εκκίνησης των πάντων.
Αλλά κάθε φορά που αγκαλιάζετε μια νέα ιδέα ή αλλάζετε κατεύθυνση, ξεκινάτε από την αρχή. Πρέπει να επιστρέψετε στην αρχή για να φυτέψετε έναν νέο σπόρο.

Ως επιχειρηματίες, αγαπάτε τις ιδέες σας (όπως πρέπει). Έτσι, καλείτε τους φίλους σας για να πείτε, "OMG, μόλις είχα την καλύτερη ιδέα!" Στη συνέχεια, καυχιέστε για την νέα ιδέα σας στα Social Media και πειράζεστε από τους ανθρώπους που έχουν μπερδευτεί με τις συνεχόμενες αλλαγές σας.

Ξέρω πόσο εύκολο είναι να παγιδευτείτε σε κάθε νέα ιδέα ή ευκαιρία, σκεπτόμενος: «Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που τελικά θα μου φέρει αυτό που θέλω!»
Μέχρι να διαπιστώσετε ότι ίσως δεν είναι. Και αυτό ίσως πάρει χρόνο. Διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο. Είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζατε ότι θα ήταν. Έτσι και πάλι, κοιτάζετε την επόμενη ιδέα. Το επόμενο «λαμπερό αντικείμενο» και αναρωτιέστε αν ίσως αυτό θα είναι το «THE ONE».

Επιτρέψτε μου να πω το εξής με όλη την αγάπη στην καρδιά μου: Η αλλαγή κατεύθυνσης θα μπορούσε να είναι το ίδιο πράγμα που πνίγει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

  • Έχετε δώσει στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να δουλέψετε πάνω στο τρέχον σχέδιό σας, και να δείτε τι είναι δυνατό να γίνει για να βελτιωθεί;
  • Έχετε επενδύσει στην κατάλληλη υποστήριξη για να σας βοηθήσει να το εφαρμόσετε για να δείτε τι μπορεί να συμβεί; Δεν χρειάζεται να τα διαχειριστείτε όλα μόνοι σας…

Αυτό δεν σημαίνει ότι ποτέ μην αλλάζετε κατευθύνσεις. Θα υπάρξουν στιγμές στο επαγγελματικό σας ταξίδι όπου έχει νόημα να το κάνετε.
Αλλά αν έχετε δοκιμάσει «ένα σωρό διαφορετικά πράγματα» και ακόμα δεν έχετε δημιουργήσει την επιτυχία που ψάχνετε, ίσως ήρθε η ώρα να ζητήσετε την υποστήριξη ενός μέντορα για να σας βοηθήσει να οδηγήσετε μερικές από τις απίστευτες ιδέες σας στη γραμμή τερματισμού.
Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης δεν είναι πάντα διασκεδαστική. Μπορεί να είναι εντελώς κουραστικό και απογοητευτικό μερικές φορές να «κολλήσετε με αυτό».

Αλλά με έναν μέντορα στην ομάδα σας που θα σας δώσει την υποστήριξη που χρειάζεστε υπάρχει ελπίδα να «ολοκληρώσετε τα πράγματα», και μπορεί σύντομα να βρεθείτε περιτριγυρισμένοι από ένα δάσος πλήρως ανεπτυγμένων δέντρων αντί για μια έρημο με ελάχιστα φροντισμένους σπόρους.
Δεν μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα στα πρώτα σου βήματα μόνος σου.

Κάλεσε με να συζητήσουμε για το πώς θα μπορέσω να βοηθήσω, να σε παρακολουθώ σε στάδιο και να βεβαιωθώ ότι τα σωστά βήματα θα γίνουν τη σωστή στιγμή, με τον σωστό τρόπο. Η πρώτη on line συζήτησή μας είναι δωρεάν.
Να θυμάσαι ότι κανείς δεν πέτυχε μόνος του!

Φόρμα επικοινωνίας: https://www.interactive-education.gr/contact-us.html

Πηγή: INC Magazine