Απορίες σχετικές με το τμήμα γραμματέων

Απορίες σχετικές με το τμήμα γραμματέων

Κάθε μέρα δέχομαι αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα σχετικά με το σεμινάριο για το Πιστοποιημένο Στέλεχος Γραμματείας.


1. Βλέπω στον οδηγό σπουδών https://www.interactive-education.gr/secretary/enotites/ ότι το βασικό σας πρόγραμμα αποτελείται από 12 ενότητες. Πόσο χρόνο νομίζετε ότι πρέπει να αφιερώνω στο μάθημα κάθε εβδομάδα;

- Ιδανικά θα ήθελα να αφιερώνεις 3-4 ώρες μελέτης κάθε εβδομάδα. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει τις σημειώσεις και τις παρουσιάσεις του μαθήματος που πρέπει να μελετήσεις μαζί με τις επιπλέον πηγές, και αν έχεις επιλέξει το πρόγραμμα 02 (που είναι κα το προτεινόμενο από εμάς) θα χρειαστεί να αφιερώσεις και κάποιο χρόνο για τις πρακτικές ασκήσεις. Ναι, τελικά νομίζω ότι 3-4 ώρες την εβδομάδα είναι απαραίτητες!

Αλλά ακόμα και δεν βρεις τον χρόνο μέσα στην εβδομάδα, μπορείς πάντα να επιστρέψεις σε κάθε ενότητα και να τη μελετήσεις ξανά ή να κάνεις τις ασκήσεις της.

2. Μόλις ξεκίνησα να εργάζομαι σαν γραμματέας. Πιστεύετε ότι μάθημα μου είναι απαραίτητο;

- Προτείνω να δεις λίγο ξανά τις ενότητες και τα περιεχόμενα τους https://www.interactive-education.gr/secretary/enotites/. Αν πιστεύεις ότι ξέρεις όλα αυτά σκέψου μήπως πρέπει να επιλέξεις το επίπεδο 01 για να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, ή να επιλέξεις το Προχωρημένο επίπεδο (Advanced ή το Expert) για να τις συμπληρώσεις.

3. Παρατήρησα ότι το Επίπεδο 2 έχει διαφορετική τιμή από το επίπεδο 1 αν και έχουν τις ίδιες ενότητες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

- Η διαφορά μεταξύ των Επιπέδων 1 και 2 είναι ότι το επίπεδο 1 είναι κατάλληλο για όσους/όσες θέλουν να αποκτήσουν μια σφαιρική θεωρητική γνώση και να πιστοποιηθούν, ενώ το Επίπεδο 2 περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης εργασίας, έλεγχο βιογραφικού, προώθηση αγγελιών εργασίας και συνεχή επικοινωνία με τον καθηγητή. Η πιστοποίηση στο Επίπεδο 2 είναι προαιρετική.

Στο επίπεδο 02 επίσης προσφέρονται δωρεάν το Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης και η Συνταγογράφηση που δεν προσφέρεται στο επίπεδο 1.

4. Βλέπω στις αγγελίες ότι οι υποψήφιοι εργοδότες ζητάνε συνεχώς νέα πράγματα από τις Γραμματείς… Αλήθεια πρέπει να τα γνωρίζω όλα αυτά;

- Όντως, όσο η οικονομική κρίση καλά κρατεί οι εργοδότες δεν ζητάνε απλά Γραμματέα, αλλά ένα πολυεργαλείο! Υπάρχουν όμως μερικές βασικές δεξιότητες τις οποίες δεν μπορείς να αγνοήσεις και φυσικά δεν μπορούν να λείπουν από το βιογραφικό τα πιστοποιητικά Αγγλικών και Πληροφορικής σε επίπεδο Proficiency και τα δύο, αλλά να αντιστοιχούν και στις πραγματικές γνώσεις σου. Επίσης πρέπει να μιλάς και να γράφεις σωστά Ελληνικά και να κατέχεις την αριθμητική ικανότητα. Τέλος, αν σκοπεύεις να απασχοληθείς σαν Γραμματέας σε ένα συγκεκριμένο κλάδο, φρόντισε να μάθεις ποιες είναι η απαιτούμενες επαγγελματικές δεξιότητες.

Νομίζεις ότι έχουν όλοι αυτές τις δεξιότητες;

4. Τι αποτελέσματα να περιμένω;

- Ξέρω ότι είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι τελειώνοντας τα Επίπεδα 1 ή 2 θα είσαι μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη γραμματέας, έτοιμη να εργαστεί σαν Γραμματέας Διεύθυνσης. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μελετάς και μόνη σου, να ενημερώνεσαι καθημερινά γι αυτά που συμβαίνουν γύρω σου και να βελτιώνεις συνεχώς τις δεξιότητες σου. Μπορεί τελειώνοντας τα μαθήματα να μην είσαι έτοιμη για Γραμματέας Διεύθυνσης, σίγουρα όμως αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου στη μελέτη και εκμεταλλευτείς το Mentoring System της Interactive Education θα είσαι έτοιμη για μια entry level θέση.
Τελικά να θυμάσαι ότι όλοι από κάπου χαμηλά ξεκινήσαμε!