Επαγγελματικές δεξιότητες

Βασικές δεξιότητες και πώς να τις αναδείξεις

Οι επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες είναι αυτές που αποκτούν ή αναπτύσσουν οι ενήλικες μέσα από την άσκηση του επαγγέλματός τους, την εθελοντική εργασία, την πρακτική άσκηση κλπ. Πρόκειται για εκείνες τις γνώσεις ή δεξιότητες που συνδέονται άμεσα με την άσκηση του επαγγέλματος του ατόμου και μπορούν να αφορούν στη χρήση συγκεκριμένων μηχανημάτων ή μηχανών, στην εφαρμογή συγκεκριμένων πληροφοριακών συστημάτων, στην άσκηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που απαιτούν σχετική κατάρτιση ή εμπειρία κλπ.

Οι επαγγελματικές δεξιότητες μπορούν να σας καταστήσουν ανταγωνιστικό υποψήφιο για μια θέση εργασίας που τις απαιτεί και που ενδεχομένως δε διαθέτουν άλλοι επαγγελματίες του κλάδου.

Παραδείγματα επιτευγμάτων και ενδεικτικά αποδεικτικά στοιχεία

  • Διαθέτετε συγκεκριμένες γνώσεις ή/και εμπειρία που σας δίνουν αυξημένα δικαιώματα στην άσκηση του επαγγέλματός σας και επιπλέον οικονομικές απολαβές (π.χ. δικαίωμα υπογραφής ισολογισμού).
Αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να είναι μια σχετική βεβαίωση εργοδότη

  • Είστε μέλος επαγγελματικού επιμελητηρίου στο οποίο απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ενταχθείτε.
Αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να είναι μια σχετική βεβαίωση

  • Έχετε αποκτήσει νέα προσόντα κατά τη διάρκεια του εργασιακού σας βίου προκειμένου να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της θέσης σας ή/και να αναβαθμιστείτε.
Αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να είναι μια βεβαίωση ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, σε εξειδικευμένο αντικείμενο.

  • Γνωρίζετε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την αποτελεσματικότερη και πληρέστερη εκτέλεση της εργασίας σας.
Αποδεικτικό μπορεί να είναι μια βεβαίωση εργοδότη που να πιστοποιεί τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος στην εκτέλεση της εργασίας σας (π.χ. εξειδικευμένα λογιστικά προγράμματα, προγράμματα ξενοδοχειακών κρατήσεων).


Δείτε εδώ τα σεμινάριά μας για τις επαγγελματικές δεξιότητες https://www.interactive-education.gr/epaggelmatike-katartise/



(Πηγή: ΕΟΠΠΕΠ)