Αναζήτηση εργασίας κατά τη διάρκεια των διακοπών/εορτών

Είναι πιο δύσκολο να βρεις δουλειά κατά τη διάρκεια των διακοπών ή της εορταστικής περιόδου;

 

Μπορεί να έχετε ακούσει για άτομα που επιλέγουν να διακόψουν την αναζήτηση εργασίας τους κατά τη διάρκεια των διακοπών ή των εορτών. Μερικοί επιλέγουν να το κάνουν αυτό επειδή είναι απασχολημένοι με οικογενειακές δεσμεύσεις και ταξίδια, άλλοι υποψιάζονται ότι οι διευθυντές προσλήψεων είναι πολύ απασχολημένοι για να δώσουν στην αίτησή τους μια προσεκτική ανασκόπηση. Αλλά αν πρέπει να κερδίσετε ένα εισόδημα γρήγορα ή ανυπομονείτε να βάλετε την καριέρα σας στο σωστό δρόμο, υπάρχουν τρόποι για να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας κατά τη διάρκεια των εορτών.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διευθυντές προσλήψεων που ανυπομονούν να προσλάβουν κατά τη διάρκεια των διακοπών και είναι πολύ καλοί σε αυτό τον τομέα. Για παράδειγμα, εάν μια επιχείρηση έχει ένα μεγάλο έργο που ξεκινά στις αρχές του έτους, πρέπει να εκπαιδεύσει το προσωπικό το συντομότερο δυνατό. Εάν θέλετε να μάθετε ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες γι’ αυτό το έργο, θα πρέπει να μιλήστε με ένα από τα στελέχη της επιχείρησης. Πώς θα τους εντοπίσετε; Αναζητήστε τους στο LinkedIn και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας να εργαστείτε μαζί τους. Είναι κάτι που τους αρέσει!

Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα αναζήτησης εργασίας και παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας
Η ανάπτυξη και η τήρηση ενός χρονοδιαγράμματος είναι χρήσιμη εάν θέλετε να βρείτε δουλειά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ενώ είναι φυσικό να αποσπάται η προσοχή σας από εποχιακές εκδηλώσεις και εορτασμούς, συνεχίστε να τελειοποιείτε το βιογραφικό σας, να αξιολογείτε τις αγγελίες εργασίας και να γράφετε συνοδευτικές επιστολές θα ανοίξουν το δρόμο προς μια νέα θέση. Ακόμη και ένα μικρό χρονικό διάστημα καθημερινής απασχόλησης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε μία ώρα την ημέρα αναζήτηση εργασίας, κάθε μέρα ενώ πίνετε τον πρωινό σας καφέ.

Εάν χρειάζεστε εισόδημα ενώ ψάχνετε για τη δουλειά των ονείρων σας, εξετάστε τις προσωρινές θέσεις εργασίας. Πολλές αλυσίδες εποχιακών ειδών βασίζονται σε εποχιακές προσλήψεις για να επιτύχουν τους στόχους τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και η προσωρινή εργασία μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παραγωγικοί ενώ ψάχνετε για τη σωστή θέση πλήρους απασχόλησης.
Η παραμονή στην προσωρινή για εσάς εργασία θα μπορούσε ακόμη και να σας οδηγήσει σε μια ευκαιρία για εργασία σε μόνιμη θέση που μπορεί να ήταν διαθέσιμη αλλά ένας άλλος κυνηγός εργασίας αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την αναζήτησή του.

Οι αιτούντες εργασία που αποφάσισαν να μην αναζητήσουν κάποια θέση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μπορεί να το κάνουν επειδή άκουσαν ότι οι εταιρείες δεν έχουν νέες προσλήψεις στον προϋπολογισμό τους κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του έτους. Και ενώ αυτό είναι συχνά αλήθεια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι διευθυντές σχεδιάζουν επίσης το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Μιλήστε με έναν ειδικό απασχόλησης για να βρείτε μια θέση εργασίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου ή της περιόδου των διακοπών.
Οι εργοδότες που σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους έρχονται συχνά σε επαφή με τις εταιρείες στελέχωσης και τους ειδικούς στον τομέα της απασχόλησης. Μπορεί να σχεδιάζουν να προσλάβουν τον Σεπτέμβριο ή τον Ιανουάριο και να έχουν μοιραστεί αυτά τα σχέδια με έναν συνεργάτη για την πρόσληψη προσωπικού, παρόλο που οι αγγελίες δεν είναι ακόμα δημόσιες. Ένας εμπειρογνώμονας απασχόλησης μπορεί να είναι σε θέση να σας εξασφαλίσει έγκαιρα μια συνέντευξη.

Η δικτύωση επίσης μπορεί να είναι ένας επιτυχημένος τρόπος πρόσβασης σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Για να μάθετε για τις νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, μιλήστε με φίλους, οικογένειες και ειδικούς στην απασχόληση σχετικά με το είδος της εργασίας που θέλετε και πόσο γρήγορα ελπίζετε να προσληφθείτε. Κάντε το με κάθε ευκαιρία, πηγαίνετε σε εταιρικά πάρτι και εποχιακές εκδηλώσεις και μη ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας τις κάρτες σας.

Καλή επιτυχία!
Πηγή: The Muse