Η καλύτερη ώρα για να στείλεις το βιογραφικό σου

Έχουν και τα βιογραφικά τα μυστικά τους

Η αναζήτηση εργασίας πρέπει να είναι μια full-time δουλειά από μόνη της. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο δύσκολα για όσους εργάζονται. Δεν έχουν χρόνο για να στείλουν βιογραφικά και αιτήσεις. Συνήθως το κάνουν στα διαλείμματα, μετά τη δουλειά, το βράδυ όταν κοιμηθούν τα παιδιά…

Λάθος! Αυτές είναι οι χειρότερες ώρες για να στείλεις το βιογραφικό σου ή για να κάνεις μια αίτηση για δουλειά.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που στέλνουν τα βιογραφικά τους πρωί-πρωί πριν φύγουν για δουλειά, πριν πάνε τα παιδιά στο σχολείο, πριν ξεκινήσουν τον καθημερινό μαραθώνιο.

Και όμως… αυτές είναι οι καλύτερες ώρες για να στείλεις το βιογραφικό σου. Γιατί θα είναι από τα πρώτα μαιλ που θα διαβάσει ο manager πριν ξεκινήσει τον δικό του μαραθώνιο.

Όπως και να έχει, ποτέ μη στείλεις το βιογραφικό σου Παρασκευή μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Όλοι θα ετοιμάζονται για το Σαββατοκύριακο και κανείς δεν θα έχει τη διάθεση να κοιτάξει βιογραφικά. Τη Δευτέρα το βιογραφικό σου θα είναι πολύ χαμηλά στη λίστα με τα μαιλ, γιατί πάνω-πάνω θα είναι όσα σταλούν τη Δευτέρα το πρωί, που είναι και η καλύτερη μέρα για να στείλεις το βιογραφικό σου.

Στέλνοντας το βιογραφικό σας Δευτέρα πριν τις 10.00πμ πενταπλασιάζετε τις πιθανότητές σας να σας καλέσουν για συνέντευξη.

(Πηγή εικόνας Forbes Leadership)

H μπλε γραμμή στο γράφημα δείχνει την καλύτερη ώρα για να στείλεις το βιογραφικό σου.

Και κάτι τελευταίο… ποτέ μην στέλνεις το βιογραφικό σου σε παλιές αγγελίες. Μόνο όσα παραληφθούν τις 2-3 πρώτες μέρες της αγγελίας έχουν ελπίδες για συνέντευξη.

Θα τα πούμε ξανά,

Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

 


Για πληρωμές IRIS