Ερωτήσεις σχετικά με το σεμινάριο για τον Υπάλληλο Λογιστηρίου

Ερωτήσεις σχετικά με το σεμινάριο για τον Υπάλληλο Λογιστηρίου

Μας ρωτήσατε και σας απαντάμε!

Δείτε εδώ συγκεντρωμένες τις ερωτήσεις που λάβαμε για το σεμινάριο Πιστοποιημένος Υπάλληλος λογιστηρίου

- Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;
Το σεμινάριο Πιστοποιημένος Υπάλληλος Λογιστηρίου είναι για όσους θέλουν να εργαστούν σε entry level θέσεις (βοηθοί λογιστή). Βασικό καθήκον τους αρχικά είναι η καταχώρηση εσόδων και εξόδων στο λογισμικό που χρησιμοποιεί το λογιστικό γραφείο (κάποιο ERP) ή σε λίστες στο Excel. Σιγά-σιγά μπορεί να του αναθέσουν πιο σύνθετα καθήκοντα, όπως η μισθοδοσία και οικονομικές αναφορές, κάτω από τη επίβλεψη του διευθυντή του. Δεν θα φτάσει ποτέ στη θέση Υπεύθυνος λογιστηρίου εκτός αν έχει πτυχίο Οικονομικών. Δεν απαιτείται σε αυτό το επίπεδο πτυχίο οικονομικών, αλλά πολύ καλή γνώση του ERP και του Excel καθώς και προσήλωση στη λεπτομέρεια.


- Σε τι επίπεδο πρέπει να ξέρω αυτά τα προγράμματα;
Το ERP πρέπει να το ξέρεις σε επίπεδο απλού χρήστη. Δεν θα κάνεις εσύ τις παραμετροποιήσεις του προγράμματος. Αυτό είναι δουλειά του διευθυντή σου. Εσύ θα πάρεις έναν κωδικό και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις. Πχ να καταχωρείς νέα είδη στην αποθήκη, Δελτία Αποστολής και τιμολόγια κλπ.
Ένα κομμάτι του ERP είναι και το CRM. Εδώ είναι καταχωρημένα τα στοιχεία των πελάτων και συνεργατών καθώς και οι επικοινωνίες που γίνονται μαζί τους.
Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη του λογισμικού. Εμείς έχουμε επιλέξει το ERP της Soft1 που είναι το πιο διαδεδομένο. Αλλά επειδή οι λειτουργίες είναι ίδιες σε όλα, θα σου είναι εύκολο να εργαστείς σε οποιοδήποτε από αυτά.


- Και το Excel; Αρκεί το “ECDL” που έχω πάρει πριν μερικά χρόνια;
Όχι δεν αρκεί, πρέπει να το ξέρεις σε υψηλό επίπεδο, γι’ αυτό μια από τις τρεις ενότητες του μαθήματος είναι το Excel Expert/Advanced.


- Μπορώ να παρακολουθήσω το σεμινάριο χωρίς να έχω καθόλου γνώσεις λογιστικής;
Ναι μπορείς! Το σεμινάριο ξεκινά με την ενότητα των Βασικών Εννοιών της Λογιστικής η οποία είναι θεωρητική και σκοπό έχει να σε διδάξει την ορολογία του επαγγέλματος. Γιατί μπορεί τα πρώτα χρόνια να μη σου ζητηθεί να βοηθήσεις στην σύνταξη του ισολογισμού, αλλά πρέπει να ξέρεις τι είναι!

- Είμαι απόφοιτος Οικονομικών και ξέρω πολύ καλά το Excel. Μπορώ να παρακολουθήσω μόνο το ERP;

Φυσικά, έχουμε σεμινάριο μόνο για το ERP. Αν όμως θέλεις να πιστοποιηθείς τότε η ενότητα με τις Βασικές Γνώσεις λογιστικής σου είναι απαραίτητη γιατί οι θεωρητικές ερωτήσεις της πιστοποίησης στηρίζονται εκεί.

- Τι πιστοποίηση θα πάρω;
Οι γνώσεις σου θα πιστοποιηθούν με αναγνωρισμένο πιστοποιητικό Vellum IT Skills in Commercial and Financial Management Certificate - Πιστοποιητικό Εμπορικής και Οικονομικής Διαχείρισης Επιχειρήσεων με τη χρήση Η/Υ
Αν θέλεις μπορείς να πιστοποιηθείς ξεχωριστά και για τις γνώσεις σου στο Excel Expert.


- Υπάρχει ένα πρόβλημα… δεν μένω στην Αθήνα!
- Εγώ μένω στην Αττική, αλλά λόγω της υγειονομικής κατάστασης δεν μπαίνω στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα! Μπορείς να παρακολουθήσεις απ’ όπου και αν βρίσκεσαι μέσω σύγχρονης ή ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Δες εδώ τις διαφορές https://www.interactive-education.gr/e-learning/programmata-e-learning.html

Αν έχετε και εσείς απορίες, μπορείτε να μου στείλετε τις ερωτήσεις σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας  σελίδας του προγράμματος https://www.interactive-education.gr/epaggelmatike-katartise/exeidikefsi-logiston.html.

Δες εδώ τις διαφορέςΔες εδώ τις διαφορέςΔες εδώ τις διαφορές