Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης;

Εσύ τι θα προτιμήσεις;

 

Βεβαίωση παρακολούθησης:

Απονέμεται ύστερα από τον έλεγχο παρουσίας σε φυσική αίθουσα βάση του Παρουσιολογίου, είτε από τον έλεγχο του χρόνου που αφιερώθηκε στη μελέτη του υλικού στη διαδικτυακή τάξη (dedication time)
Και στις 2 περιπτώσεις ελέγχεται και η αποστολή των εργασιών που έχουν ανατεθεί.

Πιστοποιητικό επιμόρφωσης:

Απονέμεται ύστερα από αξιολόγηση (εξέταση) είτε με φυσική παρουσία σε αίθουσα, είτε μέσω διαδικτύου. Και στις δυο περιπτώσεις η εξέταση ελέγχεται από φορέα που είναι πιστοποιημένος στον ΕΟΠΠΕΠ και είναι απαραίτητη η παρουσία επιτηρητών του φορέα και του ΕΟΠΠΕΠ.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις απονομής;

Βεβαίωση παρακολούθησης: Η απονομή της γίνεται με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του υλικού κάθε σεμιναρίου και την αποστολή ή παράδοση των εργασιών. Για όσους παρακολουθούν μέσω e-learning ελέγχονται τα στατιστικά από την πλατφόρμα Moodle.

Πιστοποιητικό επιμόρφωσης: Η απονομή του απαιτεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις απονομής του πιστοποιητικού παρακολούθησης + επιτυχία πάνω από 70% σε γραπτή δοκιμασία που ελέγχεται από τον φορέα πιστοποίησης.

Τι πρέπει να αναγράφεται στην Βεβαίωση Παρακολούθησης ή στο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης;

Στη Βεβαίωση Παρακολούθησης αναγράφεται ο τίτλος του προγράμματος, η διάρκειά του σε ώρες και ο χρόνος παρακολούθησης.
Στο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης αναγράφεται ο τίτλος του προγράμματος και η διάρκειά του σε ώρες.

Το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης (κατόπιν αιτήσεως του επιμορφούμενου και με επιπλέον κόστος) μπορεί συνοδεύεται από αντίστοιχο Παράρτημα στο οποίο αναγράφεται η διάρκεια σε ώρες και σε μήνες του προγράμματος, η αξία του σε ECTS, η μέθοδος υλοποίησής του, η τελική επίδοση του/της επιμορφούμενου/ης και οι Θεματικές Ενότητες/Μέρη του προγράμματος.

Οι Βεβαιώσεις και τα Πιστοποιητικά πρέπει να αναγράφουν τον φορέα εκπαίδευσης και να υπογράφονται από τον ιδιοκτήτη του κέντρου ή τον Πρόεδρο του φορέα πιστοποίησης.

Ποια είναι η ισχύς κάθε πιστοποιητικού;
Κάθε Βεβαίωση Παρακολούθησης ή κάθε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης που απονέμεται από την Interactive Education και αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό αντικείμενο κατάρτισης, έχει ανάλογη βαρύτητα στην αγορά εργασίας είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Σημειώστε όμως ότι σε κάθε περίπτωση η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται από την Interactive Education παραμένει στο ίδιο υψηλό επίπεδο με όποιον τρόπο και αν προσφέρεται (φυσική παρουσία ή μέσω e-learning)!
Η ισχύς των πιστοποιητικών είναι δια βίου, χωρίς λήξη, αν και στους σπουδαστές γίνεται ισχυρή σύσταση και προσφέρεται ειδική τιμή για την ανανέωση των Βεβαιώσεων και των Πιστοποιητικών τουλάχιστον ανά 3ετία για να καλύπτονται και οι νέες εκδόσεις των λογισμικών.

Ειδικότερα:
Βεβαίωση παρακολούθησης: Δείχνει στην αγορά εργασίας ότι ο συμμετέχων παρακολούθησε ένα σεμινάριο σε εξειδικευμένο αντικείμενο. και ότι κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις για να ενταχθεί σε έναν επαγγελματικό τομέα ή να διευρύνει το γνωστικό του αντικείμενο.
Η Βεβαίωση Παρακολούθησης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για:
o Τον εμπλουτισμό του βιογραφικού.
o Σε διαδικασίες αξιολόγησης-πρόσληψης προσωπικού.

Πιστοποιητικό επιμόρφωσης: Αποτελεί την εξέλιξη της Βεβαίωσης Παρακολούθησης, προσθέτοντας ΚΑΙ την έννοια της αξιολόγησης του απόφοιτου. Ουσιαστικά η αγορά εργασίας αντιλαμβάνεται ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού επιμόρφωσης διαπιστωμένα γνωρίζει το αντικείμενο του σεμιναρίου αφού έλαβε μέρος σε εξετάσεις αξιολόγησης.

Πλεονεκτήματα απόκτησης πιστοποιητικού παρακολούθησης:
• Η είσοδος σε ένα επάγγελμα με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.
• Αναγνωρίζονται και προτιμώνται οι κάτοχοι του σε σχέση με εκείνος που έχουν απλή Βεβαίωση Παρακολούθησης.
• Ενισχύει την αξιοπιστία της κατάρτισης έναντι του υποψήφιου εργοδότη.
• Μοριοδοτείται για τη συμμετοχή του κατόχου της σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και γενικά για την αξιολόγηση και πρόσληψη προσωπικού στον δημόσιο ή/και ιδιωτικό τομέα.
• Προσφέρει τη βάση στον απόφοιτο να αναβαθμίσει ευχερέστερα την επαγγελματική του επάρκεια στο μέλλον (ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ).

Ενδεικτικές Χρήσεις Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης
• Μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ.
• Μοριοδότηση για Συμμετοχή σε Προγράμματα Πιστοποίησης ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων (σε ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κτλ.), εφόσον ο συνολικός αριθμός ωρών επιμόρφωσης ξεπερνά τις 100 ώρες σε συναφή αντικείμενα.
• Μοριοδότηση Επενδυτικού Σχεδίου προς το κράτος και τις τράπεζες.
• Αξιολόγηση στελεχών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Πως απονέμεται το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης;
Το πιστοποιητικό επιμόρφωσης εκδίδεται από τον συνεργαζόμενο φορέα πιστοποίησης του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα στη λήψη των πιστοποιητικών;
Η Interactive Education δεν απαιτεί από τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν σε ορισμένο χρονοδιάγραμμα τις παρακολουθήσεις των σεμιναρίων της που παρέχονται μέσω e-learning σε αντίθεση με τα σεμινάρια που προσφέρονται με φυσική παρουσία.

Προτείνεται κάποιος χρόνος παρακολούθησης για τη λήψη της βεβαίωσης, αλλά η πρόσβαση στα μαθήματα είναι απεριόριστη και ο συμμετέχων μπορεί να ζητήσει να επανέλθει ανά πάσα στιγμή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Βεβαίωση Παρακολούθησης ή το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης είναι δυνατόν να ληφθεί ανά πάσα στιγμή.

Εφόσον ο συμμετέχων επιθυμεί να πιστοποιηθεί με το πιστοποιητικό επιμόρφωσης τότε ισχύουν συγκεκριμένες ημερομηνίες όπου λαμβάνουν χώρα οι εξετάσεις αξιολόγησης. Αυτές οι ημερομηνίες γνωστοποιούνται έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα της Interactive Education και στην παρουσίαση κάθε μαθήματος.

Είναι υποχρεωτική ή λήψη ενός πιστοποιητικού;
Όχι σε καμία περίπτωση η Interactive Education δεν υποχρεώνει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω πιστοποιητικά. Κάθε συμμετέχων μπορεί να επανέλθει σε μεταγενέστερο χρόνο και να ζητήσει οποιοδήποτε τύπο πιστοποίησης.

Πόσο κοστίζει η λήψη της Βεβαίωσης Παρακολούθησης;
Η λήψη της Βεβαίωσης Παρακολούθησης είναι ΔΩΡΕΑΝ διότι περιλαμβάνεται στις παροχές κάθε σεμιναρίου. Εξαιρούνται τα σεμινάρια που προσφέρονται δωρεάν και το κόστος της Βεβαίωσης παρακολούθησης είναι 17€,

Πόσο κοστίζει η λήψη του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης;
Η απόκτηση του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης είναι προαιρετική και περιλαμβάνει επιπλέον χρέωση η οποία καθορίζεται από τον συνεργαζόμενο με την Interactive Education φορέα πιστοποίησης και κυμαίνεται από 55€-120€ ανάλογα με το σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 2104930733.



Για πληρωμές IRIS