Ψάχνεις για δουλειά γραφείου;

Ψάχνεις για δουλειά γραφείου;

Δουλεία για Γραμματεία ή σε Λογιστήριο

Πώς θα βρω μια θέση εργασίας σε κάποια εταιρεία ή σε κάποιο Λογιστήριο σαν Γραμματέας;

Αν ψάχνετε για αγγελίες εργασίας ή πληροφορίες σχετικά με θέσεις γραμματέων, μπορείτε συνήθως να τις βρείτε σε διάφορους ιστότοπους αναζήτησης εργασίας, σελίδες σταδιοδρομίας εταιρειών και πλατφόρμες επαγγελματικής δικτύωσης. Υπάρχουν συνήθως πολλές λίστες εργασίας για θέσεις γραμματέων, καθώς οι ρόλοι διοικητικής υποστήριξης είναι συνηθισμένοι σε πολλούς οργανισμούς.

Για να βρείτε αγγελίες εργασίας γραμματέα, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψάξετε στα εξής σημεία:

1. Ιστότοποι αναζήτησης εργασίας: Ιστότοποι όπως το Indeed, το LinkedIn, το Glassdoor και το Carriera έχουν συχνά ένα ευρύ φάσμα καταχωρίσεων θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων θέσεων γραμματέων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα αναζήτησής τους για να περιορίσετε τα αποτελέσματα κατά τοποθεσία, εταιρεία ή τύπο εργασίας.

2. Σελίδες σταδιοδρομίας εταιρείας: Πολλές εταιρείες δημοσιεύουν θέσεις εργασίας στους επίσημους ιστότοπους τους. Εάν έχετε συγκεκριμένες εταιρείες στο μυαλό σας για τις οποίες θέλετε να εργαστείτε, ελέγξτε την ενότητα καριέρας ή ευκαιριών εργασίας.

3. Επαγγελματική δικτύωση: Η συμμετοχή σε επαγγελματικά δίκτυα, όπως το LinkedIn, μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν ή τα στελέχη τους και να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις αγγελίες εργασίας. Η δικτύωση με επαγγελματίες στον τομέα σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ευκαιρίες απασχόλησης.

4. Τοπικοί πίνακες θέσεων εργασίας: Ανάλογα με την τοποθεσία σας, ενδέχεται να υπάρχουν τοπικοί ή περιφερειακοί πίνακες θέσεων εργασίας ή μικρές αγγελίες που περιλαμβάνουν θέσεις γραμματέων.

5. Γραφεία ευρέσεως εργασίας: Ορισμένα γραφεία ευρέσεως εργασίας ειδικεύονται σε τοποθετήσεις διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να ρωτήσετε σχετικά με τις θέσεις εργασίας γραμματέων.

6. Κρατικές υπηρεσίες απασχόλησης: Οι κρατικές υπηρεσίες απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προσφέρουν μέσω των προγραμμάτων τους ευκαιρίες απασχόλησης  και βοήθεια με την αναζήτηση εργασίας.

Κατά την αναζήτηση θέσεων γραμματέων, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά όπως "γραμματέας", "διοικητικός βοηθός", "συντονιστής γραφείου" ή "εκτελεστικός βοηθός", καθώς οι τίτλοι εργασίας μπορεί να διαφέρουν από τη μία εταιρεία στην άλλη. Επιπλέον, αφού βεβαιωθείτε ότι είστε  ο κατάλληλος υποψήφιος/α προσαρμόστε το βιογραφικό σας σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή ώστε να ταιριάζουν με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των θέσεων για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την οργάνωση της εύρεσης εργασίας αναζητήστε το mini seminar Οργανώνω την Καριέρα μου στην κατηγορία Συμβουλευτική Καριέρας.

Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη