Η υγειονομική και οικονομική κρίση

Η υγειονομική και οικονομική κρίση

Η υγειονομική και οικονομική κρίση σαν ευκαιρία για αλλαγή ζωής και καριέρας.

«Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας. Η αλλαγή δεν είναι απλά απαραίτητη στη ζωή. Είναι η ζωή.» - Αλβιν Τοφλερ (Αμερικανός συγγραφέας και επιχειρηματίας)

Το πως βιώνω κρίση είναι δικό μου θέμα. Είναι όλα μέσα στο κεφάλι μου. Το αν θα κάθομαι μέσα στο σπίτι σκεπτόμενος όλη μέρα αν και πότε θα χάσω τη δουλειά μου, το σπίτι μου, τα χρήματα μου, τη σύνταξη μου κτλ, έχει να κάνει με το αν είμαι εγκλωβισμένος σε παλιές σκέψεις της βιομηχανικής εποχής.

Τα πάντα στη ζωή ακολουθούν τους κύκλους της ζωής, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται και συνεχώς αλλάζουν μορφή... η κάμπια γίνεται πεταλούδα, τα δέντρα μένουν γυμνά το χειμώνα κι έπειτα βγάζουν καρπούς. Η ζωή ποτέ δεν σταματά, ποτέ δεν βαλτώνει, μόνο αλλάζει μορφές γιατί εξελίσσεται!

Αυτό που ζούμε είναι η ώρα της μεταμόρφωσης. Του καθενός ξεχωριστά.

Και φυσικά και όλων μαζί, αλλά πάντα ξεκινάει σε ατομικό επίπεδο και εκεί είναι που έχω την απόλυτη ευθύνη. Και αυτό θέλει δουλειά... εσωτερική δουλειά. Γι’ αυτό γίνεται στο σκοτάδι, εσύ με τον εαυτό σου.

Από την άλλη πλευρά, κάθε κρίση γεννά και σημαντικές ευκαιρίες. Κάντε την έρευνα σας και προσπαθήστε να εντοπίσετε τι έχει ανάγκη το αγοραστικό κοινό. Αν καταφέρετε να το παρέχετε ενδέχεται να επωφεληθείτε και οικονομικά στο μέλλον. Αλλάξτε τώρα! Εκπαιδευτείτε σήμερα για να είστε καταρτισμένοι αύριο!

Πώς και πού θα εκπαιδευτώ την εποχή του covid 19;

Βελτιώστε τις δεξιότητές σας, εκπαιδευτείτε σε αυτό που αγαπάτε ή σπουδάστε κάτι εντελώς καινούριο και αλλάξτε τη ζωή σας.

1. Eπιλέξετε ένα από τα πολλά online courses της Interactive Education που σας ενδιαφέρει.
2. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος σεμινάρια online, e-learning και live webinar σε πλατφόρμες όπως το Udemy.com, το Coursera.com και το Hubspot.com.
3. Αν θέλετε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα σοβαρότερο και αναγνωρισμένο course για την προσωπική σας εξέλιξη. Δοκιμάστε ένα από τα e-learning μαθήματα του ΕΚΠΑ.

Γιατί να προτιμήσετε ένα on line μάθημα;

Επενδύστε στη μάθηση και στις νέες δεξιότητες. Κάποιοι μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά αυτή την περίοδο. Γιατί να μην βελτιώσετε το βιογραφικό σας προσθέτοντας κάτι νέο;
Πχ ένα σεμινάριο για Πιστοποιημένος Υπάλληλος Γραμματείας, ή για το ERP της Soft1, ή να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στα Αγγλικά και την Πληροφορική κατακτώντας πιστοποίηση σε ένα ανώτερο επίπεδο (Expert ή Proficiency).

Στην αγορά εργασίας έχει και θα έχει ζήτηση ο πολύ καλά εκπαιδευμένος υπάλληλος γραφείου που να κατέχει και τις ανάλογες πιστοποιήσεις.

Σκεφτείτε μόνο πώς όλες μας οι εργασίες μιας επιχείρησης περνάνε μέσα από τα γραφεία της! Δεν είναι τυχαίο που και εν μέσω καραντίνας, εμφανίζονται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας σχετικές με πιστοποιημένους υπαλλήλους γραφείου.

Η πανδημία του COVID-19 και το lockdown έφερε τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι επιχειρήσεις άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη και αναγκάστηκαν να μπουν στην digital εποχή σχεδόν δια της βίας. Πολλοί συνάνθρωποί μας έμειναν άνεργοι ή σταμάτησαν να δουλεύουν ή προσπαθούν να σώσουν την επιχείρησή τους. Γιατί; Γιατί δεν είχαν τις κατάλληλες ψηφιακές γνώσεις.

Για όλους εσάς έχω μια συμβουλή:
«Μην φοβάστε την αλλαγή. Όσοι προσαρμοστούν σήμερα θα είναι νικητές αύριο!»

Εσύ είσαι Expert;
Επόμενο άρθρο
Εσύ είσαι Expert;