Σε τι διαφέρουν τα Προφίλ, οι Σελίδες και οι Ομάδες στο Facebook;

Σε τι διαφέρουν τα Προφίλ, οι Σελίδες και οι Ομάδες στο Facebook;

Από το σεμινάριο μας "Γίνε Social Media Manager" (Δουλειά από το σπίτι)

Μάθετε περισσότερα για τα Προφίλ, τις Επαγγελματικές σελίδες και τις ομάδες στο Facebook και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Ή μήπως να διαλέξετε και τα τρία;

Προφίλ
Το προφίλ είναι ένας χώρος στο Facebook όπου μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, όπως τα ενδιαφέροντά σας, φωτογραφίες, βίντεο, τον τόπο διαμονής και τον τόπο καταγωγής σας. Για να δείτε το προφίλ σας, πατήστε το όνομά σας ή την εικόνα προφίλ σας στο πάνω μέρος του Facebook.
(Δες το βίντεο του μαθήματος Δημιουργία Προφίλ)

Σελίδες
Για να δημιουργήσετε μια Σελίδα ή να συμμετάσχετε στη διαχείριση μιας Σελίδας, πρέπει να έχετε προφίλ.

Οι Σελίδες παρέχουν έναν χώρο στο Facebook που δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες, δημόσια πρόσωπα, επιχειρήσεις, επωνυμίες, οργανισμούς και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να συνδέονται με τους θαυμαστές ή τους πελάτες τους. Όταν κάποιος δηλώνει ότι του αρέσει μια Σελίδα στο Facebook ή την ακολουθεί, αρχίζει να βλέπει ενημερώσεις από αυτήν στη Ροή του.
Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα Σελίδας στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

(Δες τα βίντεο του μαθήματος για τη Δημιουργία και την Προώθηση μιας επαγγελματικής σελίδας στο Facebook).

Ομάδες
Για να δημιουργήσετε μια ομάδα ή να συμμετάσχετε στη διαχείριση μιας ομάδας, πρέπει να έχετε προφίλ.

Οι Ομάδες παρέχουν έναν χώρο όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν σχετικά με τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα για οτιδήποτε, από μια οικογενειακή συγκέντρωση μέχρι την ομάδα προπόνησης ή τη λέσχη φίλων βιβλίου όπου είστε μέλος, και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου της ομάδας σας ανάλογα με τα άτομα που θέλετε να μπορούν να βλέπουν την ομάδα και να γίνουν μέλη της. Όταν γίνεστε μέλος σε μια ομάδα στο Facebook, αρχίζετε να βλέπετε περιεχόμενο από αυτήν στη Ροή σας.

Παρότι οι ομάδες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδέεται κανείς και να κοινοποιεί περιεχόμενο σε κοινότητες και άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις, δεν είναι η καλύτερη δυνατή μέθοδος για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Αν διαχειρίζεστε την παρουσία της επιχείρησής σας μέσα από μια ομάδα αντί για Σελίδα, δεν θα έχετε πρόσβαση σε δωρεάν εργαλεία του Facebook πχ στις διαφημίσεις. Μάθετε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διατήρηση Σελίδας στο Facebook στο βίντεο του μαθήματος και προτιμήστε να δημιουργήστε μια Σελίδα για να προβάλετε την επωνυμία σας, να μάθετε περισσότερα για το κοινό σας και να το αναπτύξετε, να αποκτήσετε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία την οποία θα συνδέσετε με όσες ομάδες θέλετε.

Να θυμάστε ότι:

  • Για να δημιουργήσετε Ομάδα πρέπει να έχετε προφίλ στο Facebook.
  • Να δημιουργήσετε την επαγγελματική Σελίδα σας.
  • Να δημιουργήσετε μια ή και περισσότερες ομάδες .
  • Να ανακοινώσετε τη διεύθυνση της Σελίδας σας στην ομάδα σας.
  • Να ενθαρρύνετε τους χρήστες να δηλώσουν ότι τους αρέσει η Σελίδα σας και να αρχίσουν να την ακολουθούν.
  • Να κλειδώσετε την ομάδα, ώστε να μην μπορεί κανείς να αναρτήσει δημοσιεύσεις χωρίς να τις εγκρίνετε. Για να το κάνετε αυτό Επιλέξτε ... >Περισσότερα κάτω από το όνομα της ομάδας  > Επιλέξτε Επεξεργασία ρυθμίσεων ομάδας. Στην ενότητα Δικαιώματα δημοσίευσης, επιλέξτε Μόνο διαχειριστές.

Επιλέξτε Αποθήκευση.

  • Στην επαγγελματική σελίδα σας μπορείτε να ζητήσετε μόνο Likes και μπορείτε να κάνετε χορηγούμενες διαφημίσεις, ενώ στην ομάδα μπορείτε εσείς και οι φίλοι σας να προσθέσουν ακολούθους, αλλά δεν θα έχετε τα εργαλεία προώθησης.

  • Για να αφαιρέσετε τα μέλη από την ομάδα, πηγαίνετε στην ενότητα Πληροφορίες. Πατήστε το εικονίδιο δίπλα στο όνομα κάθε μέλους.

Επιλέξτε Αφαίρεση από την ομάδα.

Σημείωση: Οποιαδήποτε Σελίδα μπορεί να δημιουργήσει ομάδες και να ενταχθεί σε ομάδες.

Δείτε στην πράξη τι σημαίνουν όλα αυτά:

Προσωπικό προφίλ: https://www.facebook.com/maria.zappakasapidi/

- Επαγγελματική σελίδα που δημιουργήθηκε με βάση το προφίλ: https://www.facebook.com/Interactive.Education.Aigaleo/

- Ομάδες που συνδέονται με τη σελίδα της Interactive Education:

https://www.facebook.com/groups/blogging.bootcamp - Blogging and Photography Bootcamp

https://www.facebook.com/groups/focus.digital - Schools in the Digital Age


Σελίδα πληροφοριών σεμιναρίου: https://www.interactive-education.gr/secretary/members/secretaries-masterclass/social-media-manager/


Για πληρωμές IRIS