Πόσο σου στοίχισε αυτό το χαρτί στην κορνίζα;

Πόσο σου στοίχισε αυτό το χαρτί στην κορνίζα;
Τέσσερα (τουλάχιστον…) χρόνια σε ένα καλό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μη ξεχνάς ότι η προετοιμασία αρχίζει από το Λύκειο. Και τι έγινε; Πήρες καλό βαθμό ίσως…

Και με τι αντάλλαγμα; Που δουλεύεις τώρα; Στο αντικείμενο που διάλεξες ή σε αυτό που σου διάλεξαν; Ή σε μια δουλειά, που δεν έχει καμία σχέση με τις ακριβοπληρωμένες σπουδές σου;

Μήπως αυτές οι γνώσεις που απέκτησες έχουν ήδη ξεπεραστεί; Τι θα κάνεις γι αυτό;
Το πτυχίο δείχνει όμορφο στην κορνίζα. Αλλά δυστυχως δεν φτάνει! Πρέπει να συνοδεύεται ή να συμπληρώνεται με γνώσεις. Τις οποίες πρέπει να ανανεώνεις συνεχώς. Και είσαι τυχερός γιατί σήμερα μπορείς να τις ανανεώνεις όπου και αν είσαι, εξ αποστάσεως.

Όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό προσφερουν γνώσεις και πτυχία μέσω eLearning. Με μια διαφορά: Πρέπει ο ίδιος να τα επιλέξεις αφού αποφασίσεις ότι θέλεις να ξεχωρίσεις. Και πρέπει να καταλάβεις ότι η δια βίου μάθηση είναι το μυστικό για να ξεχωρίσεις.

Γι αυτό αν είσαι ο τύπος που σκέφτεσαι “τα sos τα έχουμε;” είσαι παγιδευμένος στο παρελθόν, στη μιζέρια…

Αν όμως είσαι ο τύπος που σκέφτεται “η μέρα που δεν έμαθα τίποτε καινούριο είναι μια χαμένη μέρα” τότε ρίξε μια μάτια σε αυτή τη λίστα και διάλεξε το επόμενο μάθημα σου.

https://www.lifehack.org/articles/money/25-killer-sites-for-free-online-education.html