Opinion Leaders: Εσύ ποιον θα ακολουθήσεις;

Αυτοί που μας επηρεάζουν με τις απόψεις τους

Αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν στον σύγχρονο κόσμο, πρέπει να βρείτε και να ακολουθήσετε τους γνωστότερους "Opinion ή Thought Leaders". Ποιοι είναι όμως αυτοί οι "Opinion Leaders", και πόσο επηρεάζουν εμάς τους υπόλοιπους;


Είναι οι άνθρωποι που ενημερώνονται συνεχώς για οικονομικά, πολιτικά και άλλα θέματα, από τα διάφορα μέσα, περιλαμβανομένου του διαδικτύου και των social media, επηρεάζοντας αντίστοιχα το περιβάλλον τους, το οποίο – λόγω της δικτύωσης – δεν είναι καθόλου κλειστό και η γνώμη τους μπορεί να εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα σαρώνοντας τα πάντα.


Οι "Opinion Leaders" θεωρούνται σημαντικοί στον τομέα τους, έχουν επιρροή σε ένα συγκεκριμένο θέμα και είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες καινοτομίες ή πρωτοποριακές τεχνολογίες σε συγκεκριμένους κλάδους.

Στη λίστα πιο κάτω είναι οι "Opinion Leaders" που ακολουθώ και εγώ και όλοι μοιράζονται ιδέες για το πώς να βελτιστοποιήσετε τη ζωή και την επιχείρησή σας.


Ο Seth Godin, θεωρείται ένας από τους καλύτερους marketers στον πλανήτη και ένας ηγέτης σκέψης που προσφέρει μέσα από το blog γνώσεις σε όποιον τον ακολουθεί. https://seths.blog/


Ο Tim Ferriss είναι ένας από τους πρώτους ψηφιακούς νομάδες και ενώ η βασική προσέγγισή του να χρησιμοποιεί το blogging είναι λίγο ξεπερασμένη, το βιβλίο του «Εβδομάδα εργασίας 4 ωρών» είναι για όσους ασχολούνται με το Affiliate Marketing ότι πιο εμπνευσμένο έχει γραφτεί.
https://tim.blog/


Ο Gary Vaynerchuk είναι όχι μόνο ένας από τους πρωτοπόρους στο Digital Marketing, αλλά και εξαιρετικός δημιουργός περιεχομένου.
https://www.garyvaynerchuk.com/


Αν δεν έχεις ακούσει το όνομα Τόνι Ρόμπινς τότε είτε είσαι πολύ νέος είτε ζεις σε σπηλιά. Ο Τόνι είναι ο βασιλιάς των ηγετών της σκέψης και οι ομιλίες παρακίνησης όπως τα podcasts του γίνονται αμέσως viral εδώ και δεκαετίες.
https://www.tonyrobbins.com/


Ο Elon Musk δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εφευρέτης και επιχειρηματίας, καθώς και ο επικεφαλής της Tesla Motors και της SpaceX. Θα τον βρείτε σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και οι αναρτήσεις του είναι πάντα πηγή έμπνευσης για πολλούς.


Ο Joe Rogan μπορεί να μην περιλαμβάνεται συχνά στις λίστες των Opinion Leaders, γιατί είναι περισσότερο γνωστός για την ενασχόληση του με την show business, όντας σχολιαστής στα μεγαλύτερα shows και δημιουργός podcast. Είναι επίσης ένας έξυπνος και ανοιχτόμυαλος δημοσιογράφος και φιλοξενεί συνεχώς ενδιαφέροντες επισκέπτες που είναι συνήθως ηγέτες στον τομέα τους. Θα τον βρείτε και αυτόν σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.


Ο Yuval Noah Harari είναι ο συγγραφέας του διάσημου βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία της ανθρωπότητας» που είναι το αγαπημένο ανάγνωσμα πολλών, παρόλο που το δημοσίευσε το 2014. Το Sapiens είναι μια αριστοτεχνική ανάλυση της ιστορίας των ανθρώπων τα τελευταία 40.000 χρόνια και είναι ένα βιβλίο που θα σας διδάξει πολλά για τον εαυτό σας μέσα από αυτό το ταξίδι.
https://www.ynharari.com/


Λοιπόν εσύ ποιους θα ακολουθήσεις;