Η καριέρα σας είναι σαν μια βόλτα με το τρενάκι του Λούνα Παρκ;

Τι μπορείτε να κάνετε;

Στην ιδανική περίπτωση, ελπίζατε να έχετε μια ομαλή πορεία στην σταδιοδρομία σας που να τρέχει ομαλά προς τα εμπρός και να έχει το πολύ έναν ή δύο ήπιους λόφους στο δρόμο προς την επιτυχία της σταδιοδρομίας σας. Απλά μην υπολογίζετε πάρα πολύ σε αυτό …..
Αν δεν είστε πολύ τυχεροί, το ταξίδι σας προς την επιτυχία της καριέρας μπορεί να μοιάζει περισσότερο με μια βόλτα με τρενάκι του λούνα Παρκ παρά με μια ομαλή διαδρομή.
Γιατί; Για αρχή, η ζωή σπάνια είναι απλή, οπότε είναι κατανοητό ότι η πορεία της σταδιοδρομίας σας μπορεί να μην είναι ούτε αυτή απλή, τουλάχιστον συνολικά.
Τι προκαλεί ένα μοντέλο σταδιοδρομίας "roller coaster";
Στην πραγματικότητα, διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στο να κάνετε την πορεία σας προς την επιτυχία της σταδιοδρομίας να έχει μια πάνω, μια κάτω και μια πλάγια διαδρομή. Για παράδειγμα:

  1. Παίρνετε πολύ χρόνο για να αποφασίσετε προς ποια κατεύθυνση θέλετε πραγματικά να πάτε.
  2. Αλλάζετε γνώμη πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πηδώντας τυχαία από τη μία επιλογή στην άλλη.
  3. Συναντάτε απροσδόκητα εμπόδια που σας βγάζουν εκτός πορείας στην επιδίωξη του στόχου της καριέρας σας.
  4. Φτάνετε σε ένα σημείο στην καριέρα σας όπου είστε βαθιά δυσαρεστημένοι και αποφασίζετε ότι μια αλλαγή είναι απαραίτητη, αν και γνωρίζετε ότι θα είναι δύσκολη.
  5. Διαπιστώνετε ότι ο επιλεγμένος νέος προορισμός σταδιοδρομίας σας δεν είναι πλέον διαθέσιμος σε εσάς ή καθίσταται μη ανταγωνιστικός (έχει καταστεί παρωχημένος κ.λπ.).

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να καθορίσετε προς α πού θα κατευθυνθείτε στη συνέχεια. Η πορεία μιας καριέρας δεν ακολουθεί πάντα μια ομαλή, ευθεία γραμμή.

Τι μπορείτε να κάνετε για να εξομαλύνετε την επαγγελματική σας πορεία;
Μπορείτε να κρατήσετε στο μυαλό σας την εικόνα μιας ειρηνικής βόλτας κατά μήκος ενός ήσυχου επαρχιακού δρόμου - που μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά πιθανότατα δεν είναι ρεαλιστικό για το ταξίδι επιτυχίας της καριέρας σας!
Αυτό που μπορείτε να πάρετε από αυτό, ωστόσο, είναι η κατανόηση ότι η επιλογή των μονοπατιών και των κατευθύνσεων πιθανότατα θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτό το μονοπάτι καταλήγει σε εσάς.
Για παράδειγμα, εάν ο στόχος της καριέρας σας είναι εξαιρετικά φιλόδοξος - ας πούμε ότι θέλετε να γίνετε διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας κάποια μέρα - έχετε θέσει στον εαυτό σας ένα πολύ πιο δύσκολο έργο από ό, τι αν απλά θέλατε να είστε καλός καθηγητής μαθηματικών γυμνασίου ή εξειδικευμένος συντάκτης / διορθωτής.

Αυτοί οι στόχοι αξίζουν τον κόπο και μπορούν συνήθως να επιτευχθούν μέσω ενός συνδυασμού μελέτης και πρακτικής, ενισχυμένης από την εμπειρία με την πάροδο του χρόνου. Η επίτευξη μιας σημαντικής θέσης ως στέλεχος C-level ή κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ περισσότερα.
Λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα (μπορώ σχεδόν να το εγγυηθώ) θα συναντήσετε τουλάχιστον μερικά εμπόδια ή αποτυχίες που απαιτούν από εσάς να επανεξετάσετε την κατάστασή σας και να κάνετε προσαρμογές. Το πόσο προσεκτικοί είστε για να τα εντοπίσετε και να αλλάξετε τα σχέδιά σας μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την έκταση των αλλαγών που πρέπει να κάνετε.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να μειώσετε κάποια από τα σκαμπανεβάσματα που κάνει το τρενάκι του λούνα παρκ δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πρόοδο της σταδιοδρομίας σας και σε τυχόν δυνητικά ενοχλητικούς παράγοντες που μπορεί να εμφανιστούν.
Η ανθεκτικότητα σε συνδυασμό με την επινοητικότητα και την αποφασιστικότητα μπορούν να δώσουν μια ισχυρή ώθηση στην σταδιοδρομία σας και να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε το απρόβλεπτο της διαδρομής, παρόλο που δεν μπορούν να εγγυηθούν μια εντελώς ομαλή πορεία.

Οραματιστείτε τον στόχο σας – βοηθάει!
Σε μερικούς ανθρώπους, η χρήση τεχνικών οραματισμού φαίνεται πολύ woo για να είναι πρακτική. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όταν υποστηρίζεται από άλλες μεθόδους. Θυμηθείτε τι σημαίνει για εσάς ο στόχος της καριέρας σας και η σχετική επιτυχία, πώς «μοιάζουν». Κάνοντας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε κάποια από την τρέλα από την κορυφή προς τα κάτω και προς τα πίσω, καθώς και να αποφύγετε μερικές από τις άβολες ανατροπές και στροφές.
Η διαδρομή που προκύπτει θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερο ενοχλητική και να σας οδηγήσει παραγωγικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα - μια επιτυχία σταδιοδρομίας που είναι πραγματικά ικανοποιητική και σας δίνει μια αίσθηση ειρήνης για τις επιλογές που έχετε κάνει στην πορεία.


Πηγή https://asuccessfulcareer.com/