Γιατί να ξεκινήσετε ένα δικό σας blog?

Τι θέμα να διαλέξετε;


  

5 λόγοι για να ξεκινήσετε το δικό σας blog

Στην ειδική σελίδα μας https://www.kasapidi.com/lets-go-blogging/, αναφερθήκαμε στο τι είναι το blog (ιστολόγιο) και γιατί το χρειάζεστε. Σε αυτό το άρθρο θα μερικά ακόμα από τα πλεονεκτήματα ενός blog, και γιατί τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσετε το δικό σας blog. Το blogging δεν είναι πια απλώς ένα hobby, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετατρέψει το blogging σε μια κερδοφόρα ασχολία, ενώ κάποιοι το έχουν μετατρέψει ήδη σε εργασία πλήρους απασχόλησης.

Για την δημιουργία ενός σωστού blog, θα πρέπει να κατανοήσετε πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας και το περιεχόμενό σας, τη σημασία του SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) καθώς και πως να τραβάτε φωτογραφίες και να χρησιμοποιείτε τα social media. Στην αρχή, δεν χρειάζεται να γνωρίζεται πως να τα κάνετε όλα αυτά ή ακόμα και οποιοδήποτε από αυτά που σας ανάφερα, όμως πρέπει να είστε πρόθυμοι να μάθετε. Οι πιο διαδεδομένες πλατφόρμες για την δημιουργία ενός blog είναι το WordPress και το Blogger.

Γιατί να δημιουργήσετε λοιπόν ένα blog?

1)Σύνδεση με το κοινό σας
Χάρη στον αριθμό των ιστολογιών που υπάρχουν ήδη, η κοινότητα του blogging είναι γεμάτη από ομοϊδεάτες με τους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε, πράγμα που σημαίνει ότι η δημιουργία ενός blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέα άτομα.Η κοινότητα των bloggers δεν είναι μόνο ένα καλό μέρος για να κάνετε νέους φίλους και να συναντήσετε άτομα που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς, αλλά μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για νέους bloggers που αναζητούν βοήθεια και καθοδήγηση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να δικτυώνεστε με άλλους blogger και να γνωρίσετε νέα άτομα όπως:
Να κάνετε αναρτήσεις επισκεπτών σε άλλα blogs (guest blogging) για να δημιουργήσετε μια σχέση μαζί τους.
Να ακολουθήσετε άλλους bloggers που έχουν παρόμοιο αντικείμενο με το δικό σας.

2)Βελτίωση του τρόπου γραφής σας
Το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον τρόπο που γράφετε και να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία γραφής. Εάν είστε αρχάριος στην συγγραφή κειμένου, τότε μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά ευτυχώς υπάρχουν διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να ελέγξουν την ορθογραφία και τη γραμματική σας για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι γραμματικά σωστό. Όπως οτιδήποτε άλλο, όσο περισσότερο γράφετε και το εξασκείτε τόσο καλύτεροι θα γίνετε.
Λένε ότι οι αναγνώστες κάνουν τους καλύτερους συγγραφείς, οπότε αν αισθάνεστε ότι δυσκολεύεστε να κατακτήσετε το περιεχόμενο γραφής, αφιερώστε λίγο χρόνο διαβάζοντας άλλα ιστολόγια για να πάρετε μια ιδέα για διαφορετικά στυλ γραφής. Το blogging είναι επίσης ιδιαίτερα καλό για ανεξάρτητους συγγραφείς ή όσους αναζητούν μια καριέρα στην δημιουργία περιεχομένου(content marketing). Το blog σας μπορεί να γίνει το διαδικτυακό αρχείο(ιστολόγιο) για να αναδείξετε τι μπορείτε να κάνετε.
Η βελτίωση του τρόπου γραφής σας με τη βοήθεια του blogging θα σας βοηθήσει και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεται να γράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,τότε το να έχετε καλές δεξιότητες γραφής περιεχομένου θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ακόμα καλύτερα κείμενα.

3)Δημιουργία της προσωπική σας επωνυμίας (brand)
Το blogging είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσετε την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Το blogging σας επιτρέπει να αναδείξετε τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία σας και να τονίσετε στο κοινό σας ότι κατέχετε το θέμα για το οποίο μιλάτε.
Όσο περισσότερο περιεχόμενο δημιουργείτε στο ιστολόγιο σας σχετικά με το θέμα που έχετε επιλέξει, τόσο πιο μεγαλύτερη έγκυρη φωνή θα έχει το blog σας. Εσείς ποιον είναι πιο πιθανό να εμπιστευτείτε για βοήθεια ή συμβουλές, έναν blogger με μία ξεπερασμένη ανάρτηση ή κάποιον που έχει ένα ενημερωμένο ιστολόγιο για το εν λόγω θέμα;
Εάν μπορείτε να προσφέρετε αξία στους αναγνώστες σας, σύντομα το blog σας θα αναγνωριστεί ως ο καλύτερος προορισμός για τον κλάδο σας, κάτι που όχι μόνο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ιστολογίου σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τους αναγνώστες σε πιθανούς πελάτες.

4)Εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας
Ένας από τους πιο σπουδαίους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ξεκινούν ένα blog είναι ότι μπορεί να τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν μια νέα δεξιότητα. Το blogging δεν είναι μόνο το γράψιμο, στην πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό.
Για να γίνετε ένας επιτυχημένος blogger, θα πρέπει να κατανοήσετε πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας και το περιεχόμενό σας, τη σημασία του SEO(βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) καθώς και να μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες και να χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να κάνετε όλα ή ακόμα και οποιοδήποτε από τα παραπάνω όταν ξεκινάτε ένα blog, όμως πρέπει να είστε πρόθυμοι να μάθετε. Πλατφόρμες όπως το WordPress και το Blogger διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες υποστήριξης για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις τεχνικές πτυχές που δεν γνωρίζετε.
Υπάρχουν επίσης και άλλα ιστολόγια σχετικά με το blogging στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για βοήθεια σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε, όπως το πώς να τραβήξετε τις σωστές φωτογραφίες ή πώς να ασχοληθείτε με την βελτιστοποίηση της σελίδας σας.

5)Ενίσχυση του βιογραφικού σας
Η δημιουργία blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι το ιστολόγιo σας δεν έχει καμία σχέση με την επαγγελματική σας πορεία.

  • Η λειτουργία ενός blog απαιτεί κάποια τεχνική και δεξιότητα στην γραφή και αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε διάφορες δεξιότητες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.
  • Η δικτύωση με το κοινό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε και να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες.
  • Ο προγραμματισμός αναρτήσεων του ιστολογίου σας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο οργανωτικοί και πιο συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις σας.
  • Η δημιουργία περιεχομένου και η επεξεργασία εικόνων θα σας δώσει την ευκαιρία να αναδείξετε τις δημιουργικές σας ικανότητες. Εάν το ιστολόγιο σας σχετίζεται με τον τομέα στον οποίο εργάζεστε ή ελπίζετε να εργαστείτε στο μέλλον, τότε αυτό μπορεί να γίνει η αιτία για να αναδείξετε τις γνώσεις και την εξειδίκευσή σας στον κλάδο σε έναν υποψήφιο εργοδότη.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμοι για εσάς. Εάν δεν έχετε καμία εμπειρία με την δημιουργία ενός ιστολογίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε ειδικό το σεμινάριο μας το Σάββατο 18/11 για την κατασκευή ιστοσελίδας ή blog. Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες https://www.interactive-education.gr/nea-tmemata.html και την ειδική τιμή προσφορά μόνο για μια ημέρα.

Και επειδή ίσως κάποιοι απαντήσουν "μα έχω τα Social Media" να τους προλάβω και να πω οτι οι πλατφόρμες των social Media δεν είναι δικές σου! Ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να τις κλείσει ή να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν!

Πρώτη δημοσίευση https://www.upscaleweb.gr/