Μάθε πως να εστιάζεις στην εργασία σου

Καθημερινές ευκαιρίες αναγνώρισης της δουλειάς σας

Καθημερινές ευκαιρίες αναγνώρισης της δουλειάς σας
Πώς να εστιάσετε περισσότερο στην εργασία σας


Σε όποια θέση και αν εργαζόμαστε σε μια εταιρεία (Γραμματείς, Προσωπικοί Βοηθοί κ.α.), όλοι θέλουμε να βελτιωθούμε και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην εργασία με τόσους πολλούς περισπασμούς και διακοπές από άλλους συναδέλφους ή εξωγενείς παράγοντες, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο...

Οι Γραμματείς πρέπει επίσης να ξοδεύουν πολύ από το χρόνο τους για τις ανάγκες των στελεχών που εξυπηρετούν ώστε αυτοί απερίσπαστοι να επικεντρωθούν στα δικά τους καθήκοντα και έτσι να μην ασχολούνται με τα μικρά και τα καθημερινά θέματα που προκύπτουν στη δουλειά τους. Ωστόσο, πάντα είναι δυνατό να βρεθούν λύσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ας δούμε μερικές στρατηγικές που θα δείξουν πώς θα καταφέρουμε να εστιάσουμε περισσότερο στην εργασία μας.

1. Η δύναμη του προγραμματισμού
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την εστίαση στη δουλειά σας είναι μέσω του προγραμματισμού. Ο καθορισμός συγκεκριμένων ωρών για εργασίες, διαλείμματα και συσκέψεις σάς βοηθά να δώσετε προτεραιότητα στον φόρτο εργασίας σας και σας δίνει μια ιδέα για το τι πρέπει να γίνεται κάθε μέρα.
Ο προγραμματισμός σας επιτρέπει επίσης να σχεδιάσετε έτσι ώστε να μην αγωνίζεστε την τελευταία στιγμή για να καταλάβετε τι πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτα ή στη συνέχεια. Με τον προγραμματισμό, έχετε χρόνο να σκεφτείτε τις εργασίες και να διασφαλίσετε ότι ολοκληρώνονται σωστά και αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι η εργάσιμη ημέρα σας είναι παραγωγική και οργανωμένη χωρίς να αισθάνεστε βιαστικοί ή σε χάος.

Ο προγραμματισμός βοηθά επίσης όταν αντιμετωπίζετε τις διακοπές λόγω εξυπηρέτησης άλλων δραστηριοτήτων καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας σας. Θα βγείτε εκτός πορείας με τις συνεχείς διακοπές και θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να διορθώσετε προβλήματα ή επείγοντα θέματα ενός συναδέλφου, αλλά μόλις τελειώσετε, θα μπορείτε να δείτε τι πρέπει να κάνετε εκείνη την ημέρα και να εστιάσετε ξανά όπως απαιτείται.

Θέστε όρια
Η ύπαρξη σαφών ορίων μεταξύ της οικιακής και της επαγγελματικής ζωής είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εστίασις μας στην εργασία. Αυτό σημαίνει να αφιερώσετε ειδικά χρονικά διαστήματα για δραστηριότητες χαλάρωσης / αναψυχής και να αποκλείσετε το χρόνο για εργασία. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα που τόσοι πολλοί Γραμματείς εργάζονται εξ αποστάσεως. Η δημιουργία σαφών ορίων μεταξύ αυτών των δύο τομέων θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση σκοπού όταν συμμετέχετε σε οποιαδήποτε από τις δύο δραστηριότητες και θα σας βοηθήσει να μην αποσπάται η προσοχή σας από το ένα ή το άλλο καθώς μεταβαίνετε μεταξύ εργασίας και προσωπικών ευθυνών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, ο καθορισμός στόχων μπορεί να βοηθήσει στην παροχή πρόσθετων κινήτρων κατά την αντιμετώπιση δύσκολων ή κουραστικών εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έχοντας κατά νου έναν τελικό στόχο μπορεί συχνά να παρέχει σαφήνεια όταν εργάζεστε σε σύνθετα έργα ή ασχολείστε με μακροπρόθεσμες αναθέσεις. Ξέρω ότι για τους Γραμματείς, δεν είναι εύκολο να θέσετε όρια, αλλά θα σας βοηθήσει να εστιάσετε περισσότερο στην εργασία σας.

Κάντε διαλείμματα
Τα σύντομα διαλείμματα καθ 'όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας μπορούν να ανανεώσουν τα επίπεδα ενέργειάς σας και να κρατήσουν την εστίασή σας αμείωτη! Κάνοντας τακτικά διαλείμματα μπορούμε να απομακρυνθούμε από τις οθόνες μας για λίγα λεπτά, να τεντωθούμε, να περπατήσουμε, να πάρουμε λίγο νερό ή σνακ - ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουμε ανανεωμένοι και έτοιμοι για δράση! Επιτρέποντας στον εαυτό σας μικρό χρόνο διακοπής καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους.
Όλοι θέλουμε να μάθουμε πώς να εστιάζουμε στη δουλειά μας, αλλά μερικές φορές αυτό φαίνεται σαν ένας άπιαστος στόχος που φαίνεται απρόσιτος ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο έδωσε μερικές χρήσιμες στρατηγικές για τον προγραμματισμό, τον καθορισμό ορίων μεταξύ της οικιακής και της επαγγελματικής ζωής και τη λήψη τακτικών διαλειμμάτων καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας - όλες αποτελεσματικές μέθοδοι για την επίτευξη μεγαλύτερης εστίασης ενώ εργάζεστε σκληρά για την επιδίωξη της επιτυχίας! Τα υψηλόβαθμα στελέχη είναι ιδιαίτερα έμπειρα στο να παραμένουν συγκεντρωμένοι ακόμη και σε χαοτικά περιβάλλοντα. Η ενσωμάτωση αυτών των συμβουλών στην καθημερινή σας ρουτίνα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Πηγή inc.com