Έλλειψη εμπειρίας?

Έλλειψη εμπειρίας?

Κανένα Πρόβλημα, Προσλαμβάνεστε!

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηλικιακά μελλοντικοί εργαζόμενοι, είναι η έλλειψη εμπειρίας όταν επιζητούν τη θέση εργασίας την οποία θέλουν. Οι περιπτώσεις των υποψηφίων που είτε δεν έχουν εμπειρία για τη θέση που αιτούνται είτε καθόλου από αυτήν είναι ένα πολύ λογικό δεδομένο, ειδικά όταν πρόκειται για την περίοδο μετά την αποφοίτηση από κάποιο ανωτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Είναι όμως ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος ρίχνει την αυτοπεποίθηση σε χαμηλά επίπεδα όταν μπαίνουν στη διαδικασία εξέυρεσης εργασίας τόσο για απόφοιτους όσο και για άτομα που θέλουν να αλλάξουν κατεύθυνση στην καρίερα τους. Τα πιο κάτω tips τα οποία συλλέξαμε μέσα από συζητήσεις με κόσμο αλλά και συμβούλους, θα βοηθήσσουν ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόσληψης, εαν πληρείται τα πιο πάνω κριτήρια.

Καλή εντύπωση

Όταν προετοιμάζεται το βιογραφικό σας από το οποίο λείπει η εμπειρία που ζητείται, ξεκινάτε πρώτα σωστά από το προσωπικό σας όραμα και το στόχο σας για αίτηση για συγκεκριμένη θέση εργασίας και πως θεωρείται οτι εσείς είστε το ιδανικό άτομο για τη θέση αυτή. Καταγράψτε τις δεξιότητες σας και πως αυτές σας βοήθησαν να λύσετε προβλήματα στο παρελθόν. Να είστε λεπτομερείς και όσο πιο δημιουργικοί γίνετε. Ένα βιογραφικό χωρίς στοιχεία για εμπειρία, μπορεί να γίνει το ιδανικό εαν αφήσετε τα επιτεύγματα σας, τα δυνατά σας σημεία και τις δεξιότητες σας να μιλήσουν για σας.

Συγκεντρωθείτε στις δεξιότητες σας

H εμπειρία δεν είναι κατανάγκη συνιφασμένη με τα χαρακτηριστικά μιας θέσης εργασίας. Μπορεί αυτή να είναι εθελοντική ενασχόληση, καθοδήγηση, κάποια part time ενασχόληση, ίσως ένα καλοκαιρινό internship, κάποια ενασχόληση σαν μέλος ενός club ή κάποιου είδους οργανισμού με κοινωνική δραστηριότητα. Υπογραμμίστε γιατί πιστεύετε είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση με το να παρουσιάσετε τις δεξιότητες οι οποίες σας έκαναν καλούς σε αυτό που κάνατε στις πιο πάνω ενασχολήσεις σας. Οποιαδήποτε δεξιότητα ή επίτευγμα το οποίο θα μπορούσε η υποψήφια μελλοντική εργασίας σας να εκμεταλευτεί είναι ένα σημείο το οποίο θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην απόφαση για πρόσληψη. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ακαδημαικά επιτεύγματα ή συστάσεις από τους καθηγητές σας. Το σημαντικό είναι να δώσετε την εντύπωση οτι μαθαίνετε γρήγορα και είστε πιστοί στα καθήκοντα σας. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο δεν έχει να κάνει καθόλου με θέματα εμπειερίας. Οι ακαδημαικές σας επιτυχίας θα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτομερείς γίνετε.

Χωρίς καμμία αμφιβολία, η εργασιακή εμπειρία φωνάζει όταν κυνηγάτε μια θέση εργασίας μιας και δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αξιολογήσουν την απόδοση σας σαν άτομο. Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς δεν κρίνουν τους υποψηφίους πάντα με βάση προηγούμενη εμπειρία αποκλειστικά και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλευτείτε και να δουλέψε σε αυτό το κομμάτι για να πείσετε οτι είστε η καλύτερη επιλογή λόγω όλων των πιο πάνω. Το ταλέντο, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες σας.

Για να αποδείξετε τον εαυτό σας, συμπεριλάβετε τα πάντα στο βιογραφικό σας. Εαν για παράδειγμα είσασταν πρόεδρος κάποιου φοιτητικού club ή λάβατε μέρος σε κάποια debates ή ακόμα και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μαζί με το ακαδημαικό σας προφίλ, θα δείξει οτι είστε το άτομο το οποίο μπορεί να συνεργαστεί εύκολα με άλλους και να δημιουργήσετε καλές ανθρώπινες σχέσεις. Είναι σημαντικό να δείτε εσείς το βιογραφικό σας με τα μάτια αυτού που θα το διαβάσει έχοντας υπόψη οτι θα εστιαστούν στον καλύτερο υποψήφιο.

Παρουσιάστε νούμερα

Αριθμοί και επιτεύγματα πάντα βοηθούν τους εργοδότες να καταλάβουν και να μετρήσουν την απόδοση που μπορεί να έχει κάποιος προτού γίνει η πρόσληψη. Βεβαιωθείτε πάντα να είστε όσο πιο πολύ νουμερικοί γίνεται. Ας υποθέσουμε οτι αναλάβατε εθελοντικά τη συλλογή οικονομικών πόρων για κάποιο society για συγκεκριμένο σκοπό, να αναφέρετε ποσά και τροπους που τα συλλέξατε. Δώστε πληρφορίες για τη συγκεκριμένη ενέργεια ως προ το πλάνο που ακολουθήσατε για την επίτευξη του στόχου σας. Δεν είναι καθόλου κακό να παινευτείτε για το τι καταφέρατε και πως στην προσπάθεια να σας προσλάβουν.

Να είστε δημιουργικοί

Να θυμάστε πάντα οτι η έλλειψη εμπειρίας δεν πρέπει να σας απροσανατολίζει από τον στόχο σας για πρόσληψη. Θα πρέπει ωστόσο να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια για να καλύψετε αυτή την έλλειψη και να στήσετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα, το οποίο να θεωρείτε οτι θα εντυπωσιάσει τον αναγνώστη του και να τον προκαλέσει να μάθει περισσότερα για εσάς. Αντί να στήσετε ένα παραδοσιακό βιογραφικό, σκεφτείτε πως μπορείτε να το κάνετε πιο δημιουργικό συνάμα όσο πιο επαγγελματικό γίνεται ώστε αυτοί που θα το αξιολογήσουν να αντιληφθούν οτι είστε δημιουργικό άτομο και έτοιμο για νέες προκλήσεις. Πάρτε λέξεις κλειδιά από τα χαρακτηριστικά της ρόλου, χρησιμοποιήστε τα ώστε να δείξετε οτι αντιλαμβάνεστε το τι ζητείτε και ότι είστε επαγγελματίας. Διαβάστε ξανά και ξανά το περιεχόμενο για τυχόν γραμματικά λάθη, απευθυνθείτε σωστά για ποιά θέση αναφέρεται το ενδιαφέρον σας και είστε έτοιμο.