Δεξιότητες που πρέπει να αναγράφονται στο βιογραφικό σου

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει ένα βιογραφικό τις μέρες! Να τραβήξει την προσοχή του HRmanagerή να περάσει από τα ATS, τα συστήματα δηλαδή της αυτόματης διαλογής βιογραφικών.

Η συμβουλή μου είναι σε κάθε περίπτωση να προσαρμόζουμε το βιογραφικό μας και να τονίζουμε τα σημεία που θα το κάνουν να ξεχωρίζει για τη συγκεκριμένη θέση που θα το στείλουμε.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα soft skills  και πόσο πολύ τα ζητούν στις μέρες μας. Συνήθως τους δίνουν περισσότερη σημασία απ’ όση δίνουν στα hard skills! Πιθανόν αυτά να τα θεωρούν δεδομένα. Είναι όμως;

Βεβαιωθείτε ότι εκτός από τα απολύτως απαραίτητα (πτυχίο στην ειδικότητά σας, πιστοποιητικό Πληροφορικής και Αγγλικών) το βιογραφικό σας αναφέρει κατά περίπτωση την εμπειρία και τυχόν πιστοποιήσεις σας στη:

·        Διαχείριση οικονομικών στοιχείων μέσω σχετικών προγραμμάτων: καταχώρηση δεδομένων και παρουσίαση αποτελεσμάτων με διάφορους τρόπους (εκθέσεις, αναφορές, γραφήματα κλπ).

·        Διαχείριση γραφείου/Διοικητικά καθήκοντα: Οργάνωση αποθήκης υλικού γραφείου, οργάνωση χώρου γραφείου, βοήθεια σε στελέχη για την οργάνωση της ημέρας τους κλπ.)

·        Διαχείριση ημερολογίου: Διαχείριση των ημερολογίων των στελεχών συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης των συναντήσεων εντός και εκτός της εταιρείας.

·        Χρήση των εργαλείων διαδικτυακής επικοινωνίας και παραγωγής (πχ G-suite)

·        Αλληλογραφία: Εισερχόμενη και εξερχόμενη, βιβλία πρωτοκόλλου (και ηλεκτρονικές εφαρμογές).

·        Δημιουργία και Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων συμπεριλαμβανομένων και των CRM συστημάτων της εταιρείας.

·        Creating and Maintaining Databases: Creating and maintaining all databases for my Executive and my department including our CRM system. 

·        Email Management: Διαχείριση εισερχομένων και εξερχομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων για λογαριασμό των στελεχών της εταιρείας, απαντήσεις «εκ μέρους…) και προτεραιότητες.

·        Εξωτερικές εργασίες: Περαίωση on time των εξωτερικών εργασιών.

·        Διοργάνωση συναντήσεων, εκδηλώσεων και ταξιδίων: Εμπειρία στην διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων της εταιρείας από ένα πάρτι ως τη σύσκεψη των μετόχων.

·        Υποδοχή των επισκεπτών με ή χωρίς ραντεβού, σκανάρισμα τηλεφωνημάτων και διαχείριση των πληροφοριών. Σωστή διαχείριση των σχέσεων των συνεργατών και σε κοινωνικό επίπεδο πχ ευχές και δώρα σε γενέθλια, ονομαστικές εορτές κλπ.

·        Αρχειοθέτηση σε φυσικά αρχεία, αρχεία στον υπολογιστή και στο νέφος.

·        Καταγραφή πρακτικών σε κάθε περίπτωση και παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων.

·        Προετοιμασία Παρουσιάσεων και αναφορών.

·        Project Management: Εμπειρία στην διαχείριση έργων ή στη συμμετοχή σε έργα υπό την καθοδήγηση του project manager.

·        Proofreading: Έλεγχοςγια γραμματικά και συντακτικά λάθη όλων των εξερχομένων εγγράφων (προς τα τμήματα ή τους συνεργάτες)

·        Proof-reading all documents that are sent out by my Executive and department, ensuring the grammar and spelling is correct along with the tone and the message. 

·        SocialMediaManagement: Διαχείριση των Social Media profilesτης εταιρείας ή και των στελεχών

Πώς τα αναφέρουμε αυτά; Με παραδείγματα αριθμούς. Με προτάσεις που θα περιέχουν λέξεις που θα δηλώνουν ενέργεια και αποτέλεσμα!


Για πληρωμές IRIS