Are you career ready?

Πόσο έτοιμος/η είσαι για να αλλάξεις ή να προωθήσεις την καριέρα σου;

Έχεις χάσει ποτέ μια σημαντική θέση γιατί δεν ήσουν έτοιμος/η; Μια αναδιοργάνωση ή συγχώνευση ή μείωση προσωπικού στην εταιρεία που εργάζεσαι ήταν αφορμή να χάσεις τη θέση σου;

Αν βρεθείς εκτός εργασίας είσαι έτοιμος/η να ενεργοποιήσεις το δίκτυο σου (τις γνωριμίες σου…) ή να αρχίσεις να στέλνεις αμέσως το βιογραφικό σου στις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν; Το να έχεις την καριέρα σου σε τάξη είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το να έχεις το σπίτι σου σε τάξη! Γιατί όλη σχεδόν η ζωή σου εξαρτάται από την καριέρα σου. Αν θέλεις να είσαι έτοιμος/η για κάθε αλλαγή (προετοιμασμένη ή ξαφνική…) τότε προτεραιότητα σου πρέπει να είναι μια σωστά οργανωμένη καριέρα.

Δυστυχώς μαντεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς απαντήσατε “όχι” δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια ξαφνική πρόκληση ή μια αλλαγή στην καριέρα σας.

Ποτέ όμως δεν ειναι αργά!

  • Ανανεώστε το βιογραφικό σας και φροντίστε να ταιριάζει με το προφίλ σας στο LinkedIn.
  • Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn και φροντίστε να συνδεθείτε με τα σωστά άτομα και ομάδες.
  • Δημιουργήστε ένα blog και κάντε το να δουλέψει σαν το προσωπικό σας portfolio.
  • Αναζητήστε σεμινάρια που θα προσθέσουν νέες δεξιότητες στο βιογραφικό σας.

Ξέρω ότι όλα αυτά απαιτούν χρόνο, πιθανόν χρήμα και σίγουρα προσπάθεια. Αλλά αν όλα αυτά είναι έτοιμα και ενημερωμένα τότε ο χρόνος αναζήτησης εργασίας μπορεί να μειωθεί ακόμα και στο μισό.

Θέλετε βοήθεια;

- Δείτε τα σεμινάρια ενδυνάμωσης του βιογραφικού σας και το mentoring program της Interactive Education. Το 90% των σπουδαστών μας που το επιθυμούν προωθούνται σε συνεργαζόμενες εταιρείες!

- Αναζητήστε ένα από τα σεμινάρια προετοιμασίας για την αγορά εργασίας στο www.kasapidi.com

Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων - Σύμβουλος Καριέρας, Συγγραφέας.