Αμείλικτα ερωτήματα #22

Αμείλικτα ερωτήματα #22

Πώς σταματώ μια τοξική συνεργασία;

 Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια είσαι σε μια επιχείρηση, ποια θέση έχεις ή πόσους πελάτες εξυπηρετείς σαν ελεύθερος επαγγελματίας. ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουμε αγχωτικές καταστάσεις στο ταξίδι μας. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από το να μην ξέρει ο πελάτης τι θέλει μέχρι να ξέρει να μην ξεπερνά τα όρια που έχουμε βάλει…Δείτε ένα μήνυμα που πήρα από μια Virtual Assistant από το group μου.

«Ερώτηση: Αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα με έναν από τους πελάτες μου. Δεν σέβεται τα όριά μου, αργεί να επικοινωνήσει μαζί μου και να απαντήσει στις διευκρινιστικές ερωτήσεις μου, ενώ επιπλέον μερικές φορές αργεί ακόμα και να με πληρώσει! Χρειάζομαι τα χρήματα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να αντέξω τόσο πολύ άγχος. Τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση: Μερικές φορές, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις αυτή την τοξική συνεργασία με τον πελάτη σου. Θα πρέπει να διώξεις όλη αυτή την αρνητική ενέργεια από την επιχείρησή σου και να κάνεις χώρο για μια νέα συνεργασία.

Εάν πρέπει να κρατήσεις τον πελάτη γιατί χρειάζεσαι τα χρήματα, πρέπει να είσαι ειλικρινής και διεκδικητική. Μην ξεχνάς ότι είσαι το αφεντικό της επιχείρησής, και όχι ένας απλός υπάλληλος. Στείλε του ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ζήτησε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω skype, εάν είσαι εξοικειωμένη με αυτό.

Υπενθύμισε τα όριά σου και τις υποχρεώσεις έτσι όπως περιγράφονται στο συμφωνητικό συνεργασίας που έχετε υπογράψει, και φρόντισε να είσαι απολύτως σαφής.
Επίσης, ενημέρωσε τον ότι από τώρα και στο εξής, θα σταματήσεις κάθε εργασία από πλευρά σου μέχρι να πληρώσει. Μπορείς επίσης να αρχίσεις να χρεώνεις ένα ποσόν για κάθε καθυστερημένη πληρωμή. Και αυτό θα πρέπει να είναι στο συμβόλαιό σας!

Το να έχεις μια σταθερή σχέση με έναν πελάτη δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι κακός. Εάν μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια σου, τότε θα είστε και οι δύο πολύ πιο ευχαριστημένοι με τη συνεργασία σας.

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα την αναγκαιότητα ύπαρξης του ιδιωτικού συμφωνητικού είτε είσαι υπάλληλος, είτε είσαι ο ελεύθερος επαγγελματίας!

Στη διάθεσή σου πάντα!


Για πληρωμές IRIS