Adaptability = Προσαρμοστικότητα

Adaptability = Προσαρμοστικότητα

Top ζητούμενη δεξιότητα από εργοδότες

Τι είναι η προσαρμοστικότητα;

Το “άγνωστο” για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μια πρόκληση. Είτε πρόκειται για μια νέα δουλειά, μια σχέση ή τα απλά καθημερινά πράγματα, η προσαρμοστικότητα είναι μια ικανότητα κλειδί ώστε να μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει νέες καταστάσεις χωρίς να νιώθει άγχος και πίεση.
Η προσαρμοστικότητα είναι η ικανότητα ενός ατόμου (η οποία οφείλεται στην κλίση, στα κίνητρα και στη θέληση) να προσαρμόζεται ή να αλλάζει για να αντιμετωπίσει μια νέα διαφορετική κατάσταση, μια αλλαγή στο περιβάλλον. Στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, η προσαρμοστικότητα είναι σημαντικό στοιχείο για την διατήρηση της ψυχικής υγείας.

Η προσαρμοστικότητα στην καριέρα σας αφορά την ικανότητά σας να προσαρμόζεστε σε νέες καταστάσεις, περιβάλλοντα και προκλήσεις. Περιλαμβάνει την ευελιξία, το ανοιχτό μυαλό και την επιθυμία για μάθηση και ανάπτυξη. Βασικά, είναι το να παραμένετε σχετικοί και αποτελεσματικοί σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τομέα.

- Πώς μπορεί κανείς να βελτιώσει την προσαρμοστικότητα στην καριέρα του;

Η βελτίωση της προσαρμοστικότητας στην καριέρα σας περιλαμβάνει την αναζήτηση νέων εμπειριών, την αποδοχή της ανατροφοδότησης, τη συνεχή εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και την αποδοχή της αλλαγής.

Η προσαρμοστικότητα μπορεί να ωφελήσει μια καριέρα διευκολύνοντας τους ανθρώπους να πλοηγηθούν σε αβέβαιες καταστάσεις, να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες, να χτίσουν ανθεκτικότητα και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε έναν γρήγορα εξελισσόμενο αγορά εργασίας.

Αντίθετα, η έλλειψη προσαρμοστικότητας μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη μιας καριέρας, καθώς οδηγεί τους ανθρώπους να παραμένουν στάσιμοι, ανθεκτικοί στην αλλαγή και λιγότερο ικανούς να επωφεληθούν από νέες τάσεις ή προόδους στον τομέα τους.

Επιπλέον υλικό για μελέτη: https://www.therapia.gr/prosarmostikotita/