Δημιουργήστε βίντεο που θα αποσπάσουν πολλά views

Αρκούν μόνο 4 βήματα!

Μέρος 1ο: 4 βήματα για τη δημιουργία βίντεο στα οποία δεν θα μπορούν οι επισκέπτες σας στα Social Media να αντισταθούν.

Έχετε κουραστεί από τις χαμηλές προβολές των βίντεο σας στα Social Media; Αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε βίντεο που θα μοιράζονται οι επισκέπτες σας με τους φίλους τους;
Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε ένα σύστημα τεσσάρων βημάτων για τη δημιουργία βίντεο στα οποία οι χρήστες θα κάνουν κλικ, για να τα παρακολουθήσουν και να τα μοιραστούν.

#1: Προσελκύστε τους θεατές στα πρώτα 3-5 δευτερόλεπτα του βίντεο.
Το πρώτο βήμα για να κάνετε ένα viral βίντεο με δυνατότητα παρακολούθησης και κοινής χρήσης είναι η γρήγορη προσέλκυση του θεατή. Πρέπει να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων καθώς περιηγούνται στο news feed (ροή ειδήσεων). Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε τοποθετώντας το καλύτερο υλικό σας στην αρχή είτε χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό τίτλο.
Αυτή είναι μια περίπτωση όπου δεν θέλετε να κρατήσετε το καλύτερό σας για το τέλος. Όταν κάνετε βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να φορτώσετε το καλύτερο υλικό σας.
Τις περισσότερες φορές, πιθανότατα δεν θα έχετε το συναρπαστικό υλικό που χρειάζεστε για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων και αυτό είναι εντάξει. Μπορείτε αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσετε έναν συγκεκριμένο τίτλο που φαίνεται παιχνιδιάρικος, ιντριγκαδόρικος. Τοποθετήστε τον ακριβώς στο κέντρο της οθόνης, ώστε οι χρήστες να «καρφωθούν» και να σταματήσουν να κάνουν scroll για να το παρακολουθήσουν.

#2: Δημιουργήστε ενσυναίσθηση (βάλτε τον θεατή σας στη δική σας θέση, αφήστε τον να ταυτιστεί μαζί σας).
Η ενσυναίσθηση είναι ένα βασικό στοιχείο κάθε επιτυχημένου βίντεο. Η ενσυναίσθηση είναι ο μόνος λόγος που κάποιος κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο, παρακολουθεί ένα βίντεο ή αγοράζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στο διαδίκτυο. Είναι επίσης ένας κρίσιμος παράγοντας για να κάνετε τους χρήστες να μοιράζονται το βίντεο σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη προβολή για το περιεχόμενό σας.
Από την αρχή, οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να αισθάνονται μια συναισθηματική σύνδεση με αυτό που παρακολουθούν. Δημιουργήστε μια εμπειρία όπου οι χρήστες βλέπουν τον εαυτό τους στο περιεχόμενό σας. Οι άνθρωποι θέλουν έναν καθρέφτη, και αυτό πρέπει να τους δώσετε .

#3: Παρακινήστε τους θεατές να αναλάβουν δράση
Η συναισθηματική αντίδραση που έχουν οι χρήστες που θα παρακολουθήσουν το βίντεο σας είναι και για άλλο λόγο σημαντική. Θέλετε οι άνθρωποι όχι μόνο να δουν το περιεχόμενο σας, αλλά και να αναγκάζονται να αναλάβουν δράση και να το μοιραστούν ή να αγοράσουν από εσάς.
Η ενσυναίσθηση κάνει πολλή από αυτή τη δουλειά, αλλά πρέπει να το προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να ζητήσετε αυτό που θέλετε στο τέλος του βίντεο.

#4: Ξεχωρίστε!
Υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο με βίντεο στο διαδίκτυο που οι πιθανότητες είναι ότι το βίντεο που δημιουργήσατε είναι αρκετά παρόμοιο με κάτι που υπάρχει ήδη. Έτσι, για να διαφοροποιήσετε το περιεχόμενό σας από τον ανταγωνισμό, πρέπει να το κάνετε να ξεχωρίζει.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε επιπλέον 5 λεπτά για να προσθέσετε λίγο περισσότερες πληροφορίες και πλαίσια για να δείξετε στους θεατές ότι έχετε κάνει αυτό το επιπλέον βήμα. Κάντε ότι χρειάζεται για να προσθέσετε αξία στο περιεχόμενό σας και να κάνετε το βίντεο σας να μοιάζει διαφορετικό από αυτό που έχουν δει οι χρήστες πριν.
Η αξία θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο το να δείχνετε στους θεατές έναν διαφορετικό τρόπο να στρώνουν εύκολα το κρεβάτι τους ή τόσο βαθιά όσο μια νέα προοπτική/ιδέα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αυτές οι μικρές επιπλέον πληροφορίες που θα δώσετε στους θεατές σας, θα τους αναγκάσει να μοιραστούν το βίντεο σας με τους φίλους και τους οπαδούς τους στα κοινωνικά μέσα.

Μέρος 2ο: 4 Δωρεάν εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια! Και το καλύτερο; Είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Audacity:Ένα λογισμικό καταγραφής και επεξεργασίας ήχου, ανοικτού κώδικα το οποίο φυσικά προσφέρεται δωρεάν για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

- Download link: https://www.audacityteam.org/

- How to use Audacity to Record & Edit Audio - Beginners Tutorial: https://youtu.be/yzJ2VyYkmaA

--------

DaVinci Resolve: Δωρεάν λογισμικό διόρθωσης χρωμάτων και επεξεργασίας βίντεο για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

- Download link: https://www.blackmagicdesign.com/

- How to use DaVinci Resolve 17 - Tutorial for Beginners: https://youtu.be/UguJiz9AYM8

------

OBS Studio (Open Broadcaster Software): Ένα λογισμικό καταγραφής και απ' ευθείας μετάδοσης βίντεο (streaming and recording) , ανοικτού κώδικα το οποίο φυσικά προσφέρεται δωρεάν για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

- Download link: https://obsproject.com/

- How to use OBS for Screen Recording or Streaming: https://youtu.be/ySENWFIkL7c

-------


Download link: https://www.videolan.org/vlc/

VLC media player: Ένα λογισμικό μετάδοσης βίντεο (media player) , ανοικτού κώδικα το οποίο φυσικά προσφέρεται δωρεάν για όλα τα λειτουργικά συστήματα.


--------

Συμπέρασμα
Όταν έχετε επενδύσει πολύ χρόνο, ενέργεια και πόρους για να φτιάξετε ένα βίντεο και να το δείξετε στον κόσμο, είναι αποκαρδιωτικό να το βλέπετε να μην προχωράει.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το σύστημα τεσσάρων βημάτων μαζί με τα προτεινόμενα λογισμικά, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε βίντεο με υψηλή δυνατότητα παρακολούθησης που οι χρήστες θα θέλουν να κάνουν κλικ, να παρακολουθήσουν και να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους.
Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά ιδιαίτερα για βίντεο που θα εμφανιστούν σε μια ροή κοινωνικών ειδήσεων — LinkedIn, Twitter, Facebook και Instagram. Και μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε έτσι ώστε να είναι κατάλληλο και για το TikTok.

Τα 4 διαφορετικά βήματα αυτής της προσέγγισης συνεργάζονται μεταξύ τους. Η προσθήκη επιπλέον αξίας προκαλεί απόκριση. Η ενσυναίσθηση προσκαλεί τους ανθρώπους σε δράση καθώς τους «καρφωμένους» σε όλο το βίντεο σας. Και φυσικά σας είναι απαραίτητα τα λογισμικά που θα σας δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα.
Όταν όλα αυτά τα στοιχεία συνεργάζονται, θα έχετε πολύ μεγαλύτερη θέαση των βίντεο σας στο διαδίκτυο!

Με ποια εφαρμογή θα φτιάξετε τα βίντεο σας; Εξαρτάται...
Εκτός από τις εφαρμογές που αναφέρονται πιο πάνω, υπάρχουν εφαρμογές όπως είναι το Movie Maker (είναι ήδη στον υπολογιστή σας!) ή το Camtasia για τους πιο έμπειρους, ακόμα και το PowerPoint με τις δυνατότητες καταγραφής της οθόνης ή αποθήκευσης ως βίντεο, αλλά και on line εφαρμογές όπως είναι το Canva ή το Biteable.


Πηγή: Social Media Examiner και Kevin Stratvert

Μετάφραση με προσαρμογή Φοίβος Κασαπίδης - Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

5 tips για την διαχείριση χρόνου
Προηγούμενο άρθρο
5 tips για την διαχείριση χρόνου
Blog για επιχείρισεις
Επόμενο άρθρο
Blog για επιχείρισεις