Μετά τη συνέντευξη τι;

Το απαραίτητο ευχαριστήριο μήνυμα

Συγχαρητήρια! Μόλις τελειώσατε μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας. Και μετά; Τι πρέπει να κάνετε τώρα; Η απάντηση είναι να στείλετε ένα e-mail και να ευχαριστήσετε τον υπεύθυνο που σας δέχθηκε.

Οι πιο πολλοί ρωτούν «είναι απαραίτητο;» Ναι, είναι! Σε μια πρόσφατη έρευνα στο Inc. Magazine μόλις το 10% εκείνων που πήγαν σε μία συνέντευξη απάντησε, «ναι έστειλα ένα ευχαριστήριο μήνυμα γιατί θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος να συνεχίσω να έχω επαφή με την εταιρεία.» Μάλιστα ο κανόνας λέει, αν συναντήσατε περισσότερους από έναν υπεύθυνους της εταιρείας, πρέπει να στείλετε ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους. Δεν είναι μόνο θέμα καλών τρόπων, αλλά και ένα τρικ για να μείνει το όνομά σας περισσότερη ώρα στο μυαλό των ανθρώπων που είδατε.

Πότε να το στείλετε; Την ίδια μέρα, εκτός αν έχετε να ταξιδέψετε, οπότε το επόμενο πρωί είναι το τελευταίο χρονικό όριο. Αν αφήσετε να περάσουν περισσότερες ώρες, κάποιος άλλος υποψήφιος για τη θέση θα το κάνει και θα είναι αυτός που θα προσέξει ο υπεύθυνος της συνέντευξης.

Τι να γράψετε; Ξεκινήστε με ένα γενικό «Αξιότιμε κύριε…. σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας δω….» Μην ξεχνάτε ότι έχει δει πολλούς υποψηφίους πριν και μετά από εσάς γι’ αυτό καλό θα ήταν να του θυμίσετε μερικά σημεία της συνέντευξης σας… «είμαι σίγουρος ότι οι γνώσεις πάνω στο ……. Και η εμπειρία μου σε παρόμοιες θέσεις όπως …. θα φανούν χρήσιμες στην περίπτωση που θα αποφασίσετε να συνεργαστούμε».

Αν τώρα που το σκεφτήκατε πιο ψύχραιμα διαπιστώσατε ότι κάτι ξεχάσατε να πείτε ή ότι κάτι δεν διευκρινίσατε, μπορείτε να το κάνετε τώρα.

Τέλος δείξτε τον ενθουσιασμό σας και την επιθυμία σας να εργαστείτε στην εταιρεία τους «Η συζήτηση μαζί σας επιβεβαίωσε όσα καλά είχα ακούσει για σας. Θα ήθελα πολύ να γίνω μέρος της εταιρείας/οργανισμού σας και να συμβάλω στην ανάπτυξή της/του.»

Πώς να  κλείσετε: «Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου διαθέσετε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε διευκρίνιση κρίνετε πως είναι απαραίτητη.»

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Προηγούμενο άρθρο
Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Τα 6 βασικά Soft Skills
Επόμενο άρθρο
Τα 6 βασικά Soft Skills


Για πληρωμές IRIS