Γιατι πρέπει να μάθεις το Ms Word

Η σωστή χρήση του Word θα βοηθήσει την παραγωγή σωστών εγγράφων

Επίπεδα Γνώσης του Ms Word


Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του ξέρω να χρησιμοποιώ το Word και του ξέρω να χρησιμοποιώ το word καλά.

Το Word δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να το χρησιμοποιήσει εύκολα και γρήγορα για να δημιουργήσει κάθε τύπο εγγράφου. Επαγγελματικό ή προσωπικό. Εάν όμως δεν ξέρει να χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητές του ενδέχεται να χάσει αρκετές ώρες και πιθανόν χρήματα.

Πολλοί νομίζουν ότι είναι αρκετό να ανοίξεις το word και να αρχίσεις να πληκτρολογείς στην λευκή σελίδα που θα εμφανιστεί. Δεν αρκεί όμως αυτό… αν μάθεις να χρησιμοποιείς τις δυνατότητες που έχει η εφαρμογή, τότε θα είσαι σε θέση να δημιουργήσεις κάθε τύπο εγγράφου σωστά μορφοποιημένο και διαμορφωμένο.

Είτε διαλέξεις ένα σεμινάριο με φυσική παρουσία στην τάξη, είτε διαλέξεις ένα σεμινάριο μέσω e-learning το πρώτο που πρέπει να μάθεις είναι οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου για να κάνεις γρήγορα μορφοποιήσεις, αντιγραφές, επικολλήσεις και κλπ, χωρίς να μπλέκεις στις εντολές της κορδέλας και κάθε καρτέλας.

Το ίδιο θα γίνει αν μάθεις να χρησιμοποιείς μόνο το ποντίκι σου για διάφορες ενέργειες πχ για να επιλέξεις μια παράγραφο αρκεί να κάνεις τρία κλικ μέσα στο κείμενό της. Για να μην πούμε ότι με τα Γρήγορα Τμήματα (από την Εισαγωγή) μπορείς να προσθέσεις αυτόματα τις πληροφορίες του εγγράφου σου στην Κεφαλίδα ή στο Υποσέλιδο του ή ότι με την χρήση των προ-διαμορφωμένων Στυλ κερδίζεις σε χρόνο και σε εμφάνιση. Και άλλα πολλά…

Όλα αυτά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα που πρέπει να έχουν τα έγγραφα σας ή τα έγγραφα μιας εταιρείας. 

Επίσης για τα έγγραφα που δεν έχουν μόνο κείμενο αλλά και εικόνες το Word περιλαμβάνει μια σειρά από εργαλεία για την εισαγωγή και την μορφοποίηση τους. Οι τελευταίες εκδόσεις του Word (όπως και του PowerPoint) περιέχουν δυνατότητες εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας σου επιτρέπουν ακόμα και να αφαιρέσεις το φόντο σε μια εικόνα!

Μπορείς επίσης εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσεις επαγγελματικά διαγράμματα χρησιμοποιώντας τα  SmartArt.

Οι δυνατότητες που προφέρει το πρόγραμμα για την Μαζική αλληλογραφία σου επιτρέπουν να δημιουργείς προσωποποιημένες επιστολές και φακέλους.

Εάν εσύ είσαι ο ενδιαφερόμενος σπουδαστής ή είσαι υπεύθυνος για τους υπαλλήλους μιας εταιρείας, τότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι εκτός από τα πιο πάνω παραδείγματα η εκπαίδευση ή μετεκπαίδευσή τους περιλαμβάνει και τη διαδικτυακή συνεργασία και την από κοινού χρήση ενός εγγράφου μέσω ενός δικτύου ή μέσω του cloud ή την μορφοποίηση και σελιδοποίηση μεγάλων εγγράφων και δεξιότητες όπως οι αναφορές, τα σχόλια, οι υποσημειώσεις και η βιβλιογραφία.

Εάν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι είτε εσύ είτε οι υπάλληλοί σου θα εκπαιδευτούν σωστά παρακολούθησε τα σεμινάρια μου με φυσική παρουσία στην τάξη, ή μέσω διαδικτύου. 

Δες εδώ: https://www.interactive-education.gr/plerophorike/proficiency-kai-sten-plerophorike.html

Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων




Για πληρωμές IRIS