Ξεκινάω τη δική μου δουλειά με ότι έχω!

Bootstrapping

Εάν μου έδιναν ένα λεπτό κάθε φορά που μου λένε «δεν έχω τα μέσα να ξεκινήσω να εργάζομαι από το σπίτι» τώρα θα ήμουν πλούσια! Προφανώς ο καθένας νομίζει ότι πρέπει να έχει ένα καλό-επιπλωμένο γραφείο, καλοσχεδιασμένες κάρτες και ένα super duper website και ότι χωρίς αυτά δεν μπορεί να ξεκινήσει..

Πόσο λάθος κάνουν!

Σήμερα πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (και Έλληνες…) δουλεύουν από το σπίτι, από μια γωνιά στο σαλόνι ή στο δωμάτιό τους, με ένα σχετικά παλιό computer, έναν εκτυπωτή (όχι απαραίτητα laser) και ένα τηλέφωνο. Γιατί μόνο αυτά είναι απαραίτητα για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Τα υπόλοιπα θα τα αποκτήσουν σιγά-σιγά…

Μόνο αυτά; Θα με ρωτήσετε...

Όχι… όντως δεν αρκούν! Χρειάζεται και ένα ταλέντο, ένα πάθος για κάτι που κάνετε καλά. Πρέπει να το βελτιώσετε και να το πουλήσετε! Αυτό πρέπει να είναι η βασική επιδίωξή σας. Και φυσικά να είστε καλοί στην οργάνωση του χρόνου σας και στην επικοινωνία. Πρέπει να είστε ορατοί! Παντού! Πώς;

  • Μάθετε τα πάντα για τις Facebook pages (όχι τα personal profiles…)
  • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Twitter.

Ανάλογα με τη φύση της δραστηριότητας σας δημιουργήστε:

  • Ένα Instagram business account.
  • Ένα Pinterest Business profile.

Προφανώς ένα computer/laptop σχετικά παλιάς τεχνολογίας δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Αρκεί να ξέρετε να το χειρίζεστε και να έχετε μια καλή, σταθερή γραμμή ίντερνετ. Εξ άλλου μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπέστατα μεταχειρισμένα laptops γύρω στα 250€ με εγκατεστημένα Windows. Τι θα κάνετε με τις εφαρμογές του Ms Office? Μα που ζείτε… Google Docs ή/και Libre Office https://www.libreoffice.org/ ! Ρωτήστε με!

Η έλλειψη του website; Σίγουρα χρειάζεστε μια παρουσία στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές self-hosted λύσεις. Απ όλες προτιμώ το Weebly. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολύ όμορφες σελίδες και blogs εντελώς δωρεάν! Δείτε μια δική μου που φτιάξαμε για τις ανάγκες μιας εκπαίδευσης ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών εδώ http://kasapidi.weebly.com/ . Ξεκινήστε με την δωρεάν έκδοση και αργότερα κάνετε upgrade.

Κάτι τελευταίο… Οι κάρτες! Χρήσιμες είναι, αλλά για αρχή μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπάκι με τις υπηρεσίες που προσφέρετε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να το τυπώσετε.

Εάν συγκεντρωθείτε σε αυτά που έχετε αντί σε αυτά που σας λείπουν, το μυαλό και η καρδιά σας θα γεμίσουν με χαρά, ελπίδα και ευγνωμοσύνη. Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε! Δείτε το τελευταίο βίντεο του αγαπημένου μου (και πάμπλουτου…) blogger Scrivs με τίτλο "Making Excuses or Making Moves?" το οποίο ήταν η αφορμή γι’ αυτό το άρθρο, εδώ στο https://www.youtube.com/watch?v=xendeuPyzrY&feature=em-uploademail (αν δυσκολεύεστε μπορείτε να ανοίξετε τους υπότιτλους από το κάτω μέρος του βίντεο), και διαβάστε το σχόλιο του:

“The only chance you have at success is by taking action. While having some things on your journey can make them easier, not having those things doesn't make the journey impossible.”

Διαβάστε εδώ μερικές προτάσεις για δουλειές από το σπίτι https://www.interactive-education.gr/uperesies/douleia-apo-to-spiti.html και αναζητήστε πληροφορίες για τα σχετικά σεμινάριά μας.

Θα τα πούμε πάλι!

Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη


Για πληρωμές IRIS